BEZ PRASETA: Jeremić slavi SNG na Ist Riveru

Tačno u ponoć, na proslavi srpske Nove godine, u velikoj sali Generalne skupštine UN, pred više od 2.000 gostiju, među kojima će biti predstavnici stalnih članica UN i elita njujorškog biznisa, kulturnog i javnog života, nastupiće beogradski hor "Viva voks"

  • 4

Predsednik Generalne skupštine UN Vuk Jeremić slavi srpsku Novu godinu na Ist Riveru. Jeremić će prvog dana srpske Nove godine biti domaćin novogodišnjeg koncerta, na kojem će se naša zemlja i kultura predstaviti u najboljem mogućem svetlu.

Tačno u ponoć, pred više od 2.000 gostiju, među kojima će biti predstavnici svih stalnih članica UN i elita njujorškog biznisa, kulturnog i javnog života, nastupiće beogradski hor "Viva voks".

Koncert će biti u velikoj sali Generalne skupštine UN, koja će za tu priliku biti posebno uređena. Kao predsedavajuća Generalne skupštine UN, Srbija ima pravo da izabere jedan dan koji će u UN biti posvećen našoj zemlji, a odlučeno je da to simbolično bude upravo prvi dan srpske Nove godine.

Jeremić kaže da će to biti "najveća kulturna manifestacija koju je naša država do sada organizovala na američkom kontinentu", da će "privući pažnju ne samo američke javnosti, već i mnogih širom planete".

- Kao zemlja koja je izabrana da predsedava UN, iz Njujorka ćemo poslati novogodišnju poruku mira i predstaviti svetu svetlo lice Srbije, kroz našu kulturu i običaje - rekao je Jeremić.

Podsetimo, bivši šef srpske diplomatije Božić je proslavio uz prase na ražnju, što je naišlo na osudu Tviter zajednice, o čemu je Telegraf pisao.

(Telegraf.rs / Izvor: Večernje novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Simeon

    12. januar 2013 | 13:32

    Ne znam kakva je to osoba koja sve komentarise samo kritikom kada je u pitanju Srbija!? Ako imaju nesto bolje zasto onda ne odu tamo!? Vuk Jeremic nije samo jedna od najsvetlijih figura Srbije svih vremena,(narocito ovih sada), nego i covek koji ostaje dostojan srpskog porekla, jer se bori kao niko drugi za nase mesto tamo gde nas drugi nece! Radim u diplomatiji koja nije srpska pa poznajem nacine kako se predstaviti svetu na najbolji nacin a da 75% sveta koji jedva ceka da nas ocrni ostane zatvorenih usta, sto Vuk upravo i cini. Sad, sto zli jezici osudjuju nas nacin proslave Bozica necu da komentarisem jer ne zasluzuje bilo kakav komentar, pitam se samo, kako ta njihova gospoda proslavlja svoj Bozic, uz kuvane koprive, korenje, ...kisnicu??? Dodje mi bas da opsujem, ali, tek tada bi im dali povod za osude! ;) Hvala!

  • xxx

    12. januar 2013 | 12:07

    Smarate vise sa Jeremicem.Boli me uvo gde on slavi

  • Vlaf

    12. januar 2013 | 10:51

    Bravo Vuce!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA