MALOVIĆ: Borba protiv korupcije je nastavak naše borbe

Bivša ministarka pravde smatra da je borba protiv korupcije koju sprovodi sadašnja vlast "logičan sled borbe protiv kriminala koju je započela prethodna vlada"

  • 5

Bivša ministarka pravde Srbije Snežana Malović izjavila je da je sadašnja borba protiv korupcije "logičan sled" borbe protiv kriminala koju je započela prethodna vlada.

- Ne možemo se na efikasan način boriti protiv korupcije ako ne rešimo brojne probleme na polju organizovanog kriminala koje smo imali i još imamo - rekla je Snežana Malović u intervjuu za najnoviji broj nedeljnika "Novi magazin".

Ona je ocenila da se borba protiv organizovanog kriminala i korupcije ne može svoditi isključivo na hapšenja i sudske postupke.

- Hoću da kažem da jedan čovek, u ovom slučaju potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić, ne može sam da se bori protiv korupcije, već i ostali segmenti u državi koji predstavljaju sadašnju vlast moraju da prate tu borbu i šalju jasnu poruku - rekla je bivša ministarka.

Snežana Malović, tokom čijeg je mandata sprovedena reforma pravosuđa koja je kasnije osporavana i kritikovana, istakla je da je potrebno ojačati pravosuđe.

- Pri tom mislim i na tužilaštvo i na sudstvo. Mi u našem sistemu moramo imati dostojne i stručne i sudije i tužioce koji će moći da iznesu sve procese koji su pred njima. Naravno, prethodno imamo pitanje policije, takvi kadrovi moraju biti i unutar policije - rekla je Malovićeva.

Snežana Malović bila je poslanica Demokratske stranke, ali je podnela ostavku na tu funkciju posle poziva novog predsednika DS-a Dragana Đilasa da svi bivši ministri iz te stranke vrate poslaničke mandate.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • dexi

    14. januar 2013 | 15:01

    Gospodo ima li ste 10 godina da uhapsite Miškovića i mnoge druge poput njega. Ne kitite se tuđim perjem! A da ne govorim iz DS koliko ima lopova.

  • obican70

    14. januar 2013 | 20:28

    Sram je bilo. Ima jos i da kaze nesto. Bolje da se vrati u selo iz kog je dosla i da tamo saceka poziv da se javi u specijalni sud kao optuzen zajedno sa celom njenom postenom ekipom

  • Djeneral

    14. januar 2013 | 19:22

    Ako je cilj borbe bio da sve kriminalce strpate u minstarske fotelje, onda ste uspeli...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA