TAČI: Nema autonomije za Srbe na severu Kosova!

Članstvo Kosova u UN ne zavisi od volje Beograda, izjavio je kosovski premijer dan pošto je Ivica Dačić nagovestio da bi Beograd mogao da podrži članstvo Kosova u Ujedinjenim nacijama ukoliko Srbima bude dato pravo na samoupravljanje

  • 6

Kosovski premijer Hašim Tači odbacio je mogućnost davanja autonomije Srbima na severu Kosova u zamenu za podršku Beograda da Kosovo dobije stolicu u Ujedinjenim nacijama.

Njegovi komentari usledili su dan pošto je premijer Srbije Ivica Dačić nagovestio da bi Beograd mogao da podrži članstvo Kosova u UN ukoliko Srbima bude dato pravo na samoupravljanje, navela je agencija Asošijejted pres.

Agencija podseća da Srbija ostaje na stanovištu da nikad neće priznati nezavisnost Kosova, ali, kako navodi, preduzima korake koji se smatraju kao indirektno priznanje teritorijalnog integriteta Kosova.

U intervjuu AP-u, Tači je pozdravio "promenu stava" Beograda, ali je naveo da članstvo Kosova u UN "ne zavisi od volje" Beograda.

Dačić i Tači sutra se sastaju u Briselu na novoj rundi razgovora, uz posredovanje šefice evropske diplomatije Ketrin Ešton.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • aleksa

    16. januar 2013 | 15:35

    tako hasime samo napred... jedino smo mi srbi vnago pa cuvamo vasi albanci kod nas u srbiju... tako se to radi kao vi siptari kratko i jasno i caooo...

  • zika

    16. januar 2013 | 19:16

    niko i ne trazi autonomiju nego da se ceo sever pripoji srbiji. nego ovo je cenkanje kao na pijaci. ko je kupovao u turskoj zna ko se najbolje cenka i kako se to radi

  • sunce

    17. januar 2013 | 03:06

    Pazi Hasime da ti se stolica ne odmakne pod dupetom i pitam se sta ti svi Albanci traze u Srbiji, KiM je Srbija, a ti Hasime treba da pakujes kofere, cekaju te tamo pred Haski Sud.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA