SELAKOVIĆ: Bramerc razmatra reviziju slučaja Gotovine i Markača

Tokom razgovora u Hagu dobili smo uveravanja da će Tužilaštvo pokušati, u granicama svojih mogućnosti i nadležnosti, da obezbedi uslove da dođe do revizije, rekao ministar pravde

  • 3

Glavni tužilac Haškog trbunala Serž Bramerc obavestio je u Hagu srpskog ministra pravde Nikolu Selakovića da će Tužilaštvo učiniti sve što je u njegovoj moći kako bi došlo do revizije slučaja hrvatskih generala Anta Gotovine i Mladena Markača.

- Tokom sastanka sa Bramercom dobili smo uveravanja da će Tužilaštvo pokušati, u granicama svojih mogućnosti i nadležnosti, da obezbedi uslove da dođe do revizije tog slučaja - rekao je Selaković posle jednočasovnog sastanka sa Bramercom.

Selaković je rekao da je svom sagovorniku preneo opšti utisak nezadovoljstva u Srbiji, ne samo zbog oslobađajuće presude hrvatskim generalima, već i drugih slučajeva, kao što je slučaj Ramuša Haradinaja.

Selaković se sastao prethodno sa predsednikom Tribunala Teodorom Meronom, a biće prvi srpski ministar pravde koji će obići državljane Srbije koji čekaju pravosnažne presude Haškog tribunala zbog optužbi za ratne zločine na prostoru bivše Jugoslavije.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA