VUČIĆ: Nema prekida dijaloga zbog uklanjanja spomenika

Državni organi su izveli akciju čistu kao suza poštujući zakon na jedan civilizovan način, kaže prvi potpredsednik Vlade Srbije

  • 2

Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je uveren da posle uklanjanja spomenika pripadnicima OVPMB u Preševu neće doći do prekida dijaloga Beograda i Prištine u Briselu.

Vučić je dodao da se nada da će doći do smirivanja situacije jer Srbija nije učinila ništa što vodi eskalaciji sukoba.

Prema njegovim rečima, državni organi su izveli akciju čistu kao suza poštujući zakon na jedan civilizovan način.

- Želim da umirim građane. Mi se ponašamo civilizovano i odgovorno ne zato što smo slabi, već zato što želimo da gradimo budućnost u kojoj će Srbi i Albanci živeti kao komšije mirno i složno, ali zakon moraju svi da poštuju na celoj teritoriji Srbije i tačka - rekao je Vučić.

Komentarišući zahteve da se jug Srbije pripoji Kosovu, Vučić je rekao da oni nisu ništa novo, ali je zapitao kako je moguće da pojedinci u svetu i neki u Beogradu imaju simpatije prema takvih zahtevima.

Vučić je naglasio i da je uveren da dijalog sa Prištinom neće biti prekinut naglašavajući da razgovori treba da se nastave a da se izjave iz Prištine političke prirode uoči izbora.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA