DS: Jerkov novi član predsedništva stranke

- Još nije pokrenut postupak za isključenje Dušana Petrovića - kaže predsednik izvršnog odbora demokrata Dušan Elezović

  • 5

Bivša poslanica i funkcionera Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov, koja je nedavno prešla u Demokratsku stranku, kooptirana je u Predsedništvo DS, rekao je predsednik Izvršnog odbora stranke Dušan Elezović.

Jerkov je 11. januara podnela ostavku na mesto poslanika u Skupstini Srbije, gde je bilai šefica poslaničke grupe LSV i na mesto odbornice u Skupštini Novog Sada i napustila LSV zbog neslaganja sa liderom Nenadom Čankom.

- Postupak za isključenje Dušana Petrovića iz Demokratske stranke još nije pokrenut - izjavio je predsednik Izvršnog odbora stranke Dušan Elezović.

On je istovremeno naveo da Vuk Jeremić, koliko je njemu poznato, još nije obavestio stranku o svom stavu u vezi sa vraćanjem poslaničkog mandata.

- Postupak za isključenje Dušana Petrovića iz Demokratske stranke još nije pokrenut, a kada se to dogodi, javnost će biti obeveštena - rekao je Elezović.

On je objasnio da procedura isključenja, ukoliko do nje dođe, može da bude sprovedena na više načina - od lokalnog do okružnog nivoa, pa i Predsedništva stranke.

Kako je rečeno u DS, Petrović već radi na pripremi za formiranje poslaničkog kluba ukoliko bude isključen iz stranke, a u ovom trenutku još tri poslanika DS spremni su da mu se priključe.

Đilas je na poslednjoj sednici Predsedništva u Despotovcu, takođe, najavio da će stranka raspustiti oko 30 odbora zbog loših rezultata na izborima u maju prošle godine.

 

(D. Z. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA