Jeremić osniva Slobodarsku partiju?

Internetom je počeo da kruži letak nove regionalne stranke, Srpske slobodarske partije, na čijem bi čelu trebalo da se nađe predsednik Generalne skupštine UN, i to u društvu istoričara Čedomira Antića i Borisa Aleksića, pravnog savetnika Vojislava Šešelja

  • 6

Ako bude isključen iz DS-a, Vuk Jeremić ne mora da brine za novo partijsko uhlebljenje. Internetom je počeo da kruži letak nove regionalne stranke − Srpske slobodarske partije − na čijem bi čelu, prema viziji autora, trebalo da se nađe predsednik Generalne skupštine UN, i to u društvu istoričara Čedomira Antića i Borisa Aleksića, pravnog savetnika Vojislava Šešelja!

Forumaši su procenili da bi ovaj trojac osvedočenih srpskih nacionalista mogao da se okupi oko zajedničke ideje slobodarske Srbije. Za razliku od korisnika društvenih mreža, Antić nije bio oduševljen letkom.

- Neću to ni da komentarišem! Osnovni je red da se autor toga i potpiše - kratak je bio Antić.

Svejedno, nova stranka bi ipak mogla da sačeka na Jeremića, jer bi disciplinski postupak, koji je protiv njega i Dušana Petrovića pokrenuo DS, zbog složene procedure mogao da ga zadrži među demokratama.

- Lice protiv koga je pokrenut disicplinski postupak se obaveštava o postupku, zatim se obraća disciplinskom organu, a to je Izvršni odbor. Ukoliko je lice nezadovoljno, ima pravo da se žali Statutarnoj komisiji, koja donosi konačnu odluku - objasnio je za “Alo!“ Dušan Elezović, predsednik IO demokrata.

Međutim, u Izvršnom odboru demokrata sede i predstavnici lokalnih odbora u kojima Petrović i dalje ima snažno uporište, kakav je Šabac, tako da njegova smena svakako neće ići glatko i bez otpora.

(I. M. / Izvor: Alo)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aleksandar

    26. januar 2013 | 12:46

    Mislim da bi Vuk, vrlo brzo prikupio veliki broj clanova oko sebe. Svidja mi se inicijativa ukoliko je ona odrziva i ima smisla. Voleo bih da to nikako ne bude copy paste programi trnutnih stranaka, koje iza sebe nemaju ama bas nikakve rezultate.

  • Nidza

    26. januar 2013 | 13:59

    То, Вучино! Ако је ово заиста истина, загарантовано ћеш имати мој глас на следећим изборима, а богами и глас гомиле људи које познајем! Надам се да ћеш бити државник.

  • Saša

    26. januar 2013 | 15:13

    Voleo bih da Vuk osnuje svoju partiju, imao bi moj glas

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA