NEMAČKI AMBASADOR: Ne blokirajte Kosovo u UN

- Srbija u krajnjoj liniji i ne može da blokira ulazak Kosova u Ujedinjene nacije, jer ako Kosovo jednog dana podnese takav zahtev, o tome na predlog Saveta bezbednosti odlučuje Generalna skupština UN - poručuje Hajnc Vilhelm

  • 11

Nemački ambasador Hajnc Vilhelm izjavio je da saglasnost Srbije s članstvom Kosova u UN nije uslov koji je postavljen srpskim vlastima.

- Naravno, to se odnosi na ovde i sada. Na kraju će se, ipak, nametnuti zahtev Prištine koji mi podržavamo - Srbija ne bi trebalo da blokira članstvo Kosova u UN - rekao je Vilhelm u intervjuu za "Politiku".

Nemački ambasador je potom dodao i da Srbija u krajnjoj liniji i ne može da blokira ulazak Kosova u Ujedinjene nacije, jer ako Kosovo jednog dana podnese takav zahtev, o tome na predlog Saveta bezbednosti odlučuje Generalna skupština UN.

Upitan da li među nemačkim strankama od kojih se može očekivati da formiraju Vladu posle izbora ove godine postoje različiti stavovi po pitanju članstva Srbije u EU, Vilhelm je rekao da misli da među njima ne postoje znatne razlike po tom pitanju.

- S druge strane, postoji konsenzus svih parlamentarnih stranaka da proces evropskih integracija ne može biti posmatran kao uspešno završen sve dok sve zemlje zapadnog Balkana ne postanu članice Unije - kaže nemački ambasador.

(Telegraf.rs / Izvor: Politika)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bullet

    31. januar 2013 | 12:44

    Pa Srbija ne moze ali zato Rusija i Kina i te kako mogu.Kao sto kaze ona stara izreka" I nad popom ima pop."

  • Mile

    31. januar 2013 | 13:21

    Kosovo treba blokirati na svakom koraku i samo čekati povoljnu priliku, da se povrati oteto! Nema nama boljeg života bez Kosova. Čak iako ga priznamo nećemo ući u tu famoznu EU, sve dok oni zlotvori Hrvati to ne aminuju, što će biti nikad! Prema tome, blokada svuda i uvek!!!

  • nezadovoljština

    31. januar 2013 | 13:47

    Ruhe, bitte! Gehen Sie nach Hause

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA