B92: I Palmin sin Kenetu "kupio slobodu"

Sin predsednika Jedinstvene Srbije jedan je od privrednika koji su obezbedili novac za puštanje iz pritvora biznismena osumnjičenog za malverzacije u "Kolubari"

  • 3

Dalibor Marković, sin Dragana Markovića Palme, jedan je od petoro privrednika iz Jagodine koji su obezbedili 250 miliona dinara jemstva za puštanje iz pritvora Radosava Savatijevića Keneta.

Kako prenosi B92,  novac za Savatijevića obezbedili su Dalibor Marković, sin Dragana Markovića Palme, preduzeće "Papir Komerc" čiji je vlasnik Zoran Vasić, visoki funkcioner Jedinstvene Srbije i poslanik u Skupštini Srbije, preduzeće "Alfa" iz Jagodine, čiji je vlasnik Vladica Vasić, jagodinski bisnismen, zatim Aleksandar Miladinović, takođe biznismen iz Jagodine, Branislav Jović, vlasnik "Trend kompani" iz Jagodine i firma "Devix" iz Lazarevca, čiji je vlasnik Vitomir Dimitrijević.

Savatijević je priveden zbog sumnji da je učestvovao u malverzacijama sa mašinama u Kolubari. Sada se sa slobode brani zahvaljujući jemstvu od 250 miliona dinara, koje su obezbedila četiri preduzeća i dva privrednika, uglavnom dajući nekretnine kao zalog, potvrđeno je Specijalnom sudu.

Dragan Marković Palma negira da ima bilo kakve veze sa Radosavom Savatijevićem i jemstvom koje su za njega obezbedili jagodinski privrednici. Podsetimo, on je tokom skupštinske rasprave rekao da "Savatijevićeva kuća veoma lepo izgleda".

Među retkima koji su hteli da komentarišu ove navode su Zoran Vasić, koji nije želeo da kaže zbog čega je "finansirao Kenetovu slobodu", i Vitomir Dimitrijević, koji tvrdi da nije garantovao za Keneta, već samo za sebe, jer je i on bio u pritvoru zbog Kolubare.

(M. S. / Izvor: B92)

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srbin

    31. januar 2013 | 17:51

    Pa Insajder je sve ove likove pominjao,direktno ili indirektno. Palmine rodbine koja radi sa Kolubarom je mnogo.A sta i kako rade,to bi trebalo ispitati.

  • nik

    1. februar 2013 | 09:26

    zbog ovakvih velikih patriota i lopova ova zemlja je osudjena na propast!!!!!!!!!

  • Zeed

    31. januar 2013 | 21:18

    Pa naravno cika Palma se pomonjao,ali bio je u vladi,obezbedjivao vecinu.Sad ga niko vise ne pominje,zasto?Pa opet obezbedjuje vecinu!Ja vama vecinu,a vi meni trecinu!:D

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA