IZBORI SVE BLIŽI: Dačić ljut zbog napada, traži ozbiljan razgovor sa Vučićem i preti izlaskom iz Vlade

Lider SPS zatražiće od koalicionih partnera u Vladi da se hitno nađe rešenje za sve češću kriminalizaciju njegovog imena. Ako do toga ne dođe, ide se na vanredne izbore. Danas vanredna KZŠ

  • 16

Ukoliko se nastave orkestrirani napadi na Ivicu Dačića, lider SPS napustiće mesto premijera Srbije i zatražiti raspisivanje prevremenih izbora, saznaje Telegraf iz dobro obaveštenih izvora, bliskih prvom čoveku srpske Vlade.

- Ivica Dačić zatražiće prvo od ostalih lidera koalicije SPS-PUPS-JS rešenja kako da se odgovori na sve češću kriminalizaciju njegovog imena, a potom će ozbiljno razgovarati na ovu temu i sa liderom SNS Aleksandrom Vučićem. Ukoliko se ne pronađe odgovarajuće rešenje i ako se nastavi sa orkestriranim napadima na njega, napustiće mesto premijera, povući svoje poslanike iz vladajuće većine i tražiće da se ide na vanredne izbore, kaže za Telegraf.rs osoba od poverenja srpskog premijera, i dodaje:

- Premijer je ljut zbog sve češćeg dovođenja njegovog imena u vezu sa odbeglim narko-bosom Darkom Šarićem, ali i drugim režiranim napadima, a skrivena kamera samo je kap koja je prelila čašu. Zato će zatražiti hitan sastanak lidera Vlade o tom pitanju, a ukoliko se ne nađe rešenje, ide se na izbore. Priča se da se uskoro spremaju još žešći medijski napadi na Dačića, ali i neke njegove bliske saradnike, ali i da se u tim napadima neće prezati ni u vađenju još "prljavijeg veša" - zaključuje izvor Telegrafa.

Kako prenosi "Blic", koalicija SPS-JS-PUPS već ima spremljene mere kojima bi odgovorili na napade.

Ipak, za bilo kakvu akciju čeka se povratak iz Rusije potpredsednika Vlade Aleksandra Vučića i njegov susret sa Dačićem. Od ishoda tog razgovora zavisiće budući koraci koalicije oko SPS.

Potpredsednica Socijalističke partije Srbije Slavica Đukić Dejanović najavila je da će vrh te stranke analizirati i oglasiti se po pitanju "aktuelne situacije i sve češćih komentara u medijima vezanih za ličnost njenog lidera i premijera Srbije Ivice Dačića".

- Oni koji pokušavaju da kriminalizuju, zapravo žele da uspore i spreče borbu protiv kriminala - poručila je potpredsednica SPS u izjavi agenciji Beta.

Ona je najavila da će vrh SPS svakako razmatrati aktuelna dešavanja, ali nije precizrala kada.

Ona je poručila da je SPS partija poštenih ljudi, i ocenila da bi bilo neverovatno da su svi komentari i pisanja u štampi "samo sticaj okolnosti, već da je reč o orkestriranom pravljenju atmosfere, a kreatore toga treba pitati koji je cilj".

Ona je napomenula da Vlada Srbije, pa i sam premijer Ivica Dačić i prvi potpredsednik Aleksandar Vučić, dobro sarađuju i funkcionišu i rade na zajedničkom poslu, a to je, pre svega, borba protiv kriminala.

DAČIĆ DANAS NA VANREDNOJ KZŠ O POLITIČKOJ SITUACIJI

Lider SPS i predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić održaće popodne vanrednu konferenciju za novinare u sedištu SPS.

U stranci su rekli da je tema "aktuelna politička situacija".

(D. Z. / Foto: Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nindža kofernjača

    2. februar 2013 | 12:47

    ćuti tu, nisi jos ni za koferce nagrabusio!

  • Joca

    2. februar 2013 | 12:29

    Good bye, zuti,crveni, penzioneri i ostali.Dosta je bilo.I da se vise ne vracate.

  • sudija

    2. februar 2013 | 13:40

    Kakva je razlika izmedju DS i SPS? Zajedno su vladali i opljackali Srbiju. Doslo vreme za naplatu i za koferce i druge spekulacije. Dosta vise propalih i nepostenih politicara i penzionera koji otimaju hleb mladjim i sposobnijim ljudima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA