Đilas: Raspisivanje izbora pod hitno!

Dokazali smo u Beogradu i Vojvodini da znamo. Dajte nam šansu da i ostatku Srbije obezbedimo isti kvalitet života - rekao je lider demokrata

  • 24

Predsednik Demokratske stranke Dragan Đilas zatražio je hitno raspisivanje vanrednih izbora, i dodao da su demokrate bile u pravu kada nisu htele da daju premijersko mesto Ivici Dačiću.

- Jedini mogući izlaz iz ovakve situacije u zemlji je raspisivanje izbora u najkraćem mogućem roku - rekao je Đilas na konferenciji za novinare.

Đilas je istakao da oni koji su prihvatili da sastave Vladu u kojoj su poverili mesto premijera Ivici Dačiću, koji je uneo estradnu notu u politiku, snose istu odgovornost kao i sam Dačić.

Đilas je podsetio da se jedino u Beogradu i Vojvodini pristojno živi, a da Beograd i Vojvodinu vode upravo ljudi iz DS.

- U vrhu Demokratske stranke, koja sutra treba da vodi državu, više nema onih koji su poznati po tome da su povlačili loše poteze. Jasno je da nije realno da se to desi i da nam prepuste ekonomske poluge vlasti i zbog toga su jedini izlaz izbori. Dokazali smo u Beogradu i Vojvodini da znamo. Dajte nam šansu da i ostatku Srbije obezbedimo isti kvalitet života - naglasio je Đilas.

On je rekao da DS ne ruši Vladu, već da će se ona sama srušiti, što se, kako smatra, dešava ubrzano i pred očima javnosti.

Lider demokrata je naglasio da nema nikakvih pregovora za učešće DS u Vladi i da će ta stranka ući u Vladu samo sa onima koji su spremni da prihvate njen ekonomski program i uđu u reforme izbornog sistema, pravosuđa, obrazovnog sistema...

- Trudimo se da ne tražimo izbore, ali se oni nameću kao jedino moguće rešenje. Jasno je da buduće Vlade nema bez Demokratske stranke i jasno je da izbori zaustave zemlju na nekoliko meseci, ali oni su očigledno neophodni - rekao je Đilas.

(Telegraf.rs / Beta / Foto: Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Djoka

    2. februar 2013 | 15:15

    Pa zar imas obraza da se pojavis u javnosti uopste, vasom zaslugom je drzava dovedena na rub propasti, vasom pogresnom politikom su zatvarane firme i otpustani radnici i sad vi nekoga prozivate. sad kad su krenuli da dolaze u ovu zemlju ozbiljni investitori a ne oni koji dolaze ovde da operu pare kao u vase vreme sad bi da sve to zaustavite i vratite nas u zute kandje,nadam se da nece moci.

  • hah

    2. februar 2013 | 14:08

    pa necete da imate 15 posto,sns ce imati oko 50,a sps jedva 10..

  • ja

    2. februar 2013 | 16:37

    ako djilas kaze da se u vojvodini dobro zivi onda moja subotica nije u vojvodini nego u bangladesu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA