RAKIĆ: Otkrivanje Šarićevih ljudi ugrozilo bi istragu

Istraga protiv klana Šarić traje od 2008. godine do danas i da bi svako preuranjeno ispitivanje njihovih kontakata dok su finansijske istrage u toku, a oni na slobodi, otežalo njihovo lociranje i zaplenu njihove imovine - kaže bivši šef Nacionalnog saveta za bezbednost i sadašnji potpredsednik DS Miodrag Rakić

  • 6

Bivši šef Nacionalnog saveta za bezbednost i sadašnji potpredsednik DS Miodrag Miki Rakić izjavio je povodom nepravovremenog objavljivanja podataka o susretima Ivice Dačića sa pripadnikom Šarićevog narko-klana, da su svi profesionalno radili svoj posao i da se nada tome da sada neće biti žrtve toga.

On je novinarima na proslavi godišnjice DS rekao da nije pročitao Dačićevu izjavu da nije znao s kim se sastaje i da ne želi da je komentariše.

- Želim samo da kažem da smo svi profesionalno radili svoj posao i nadam se da svi oni koji su profesionalno radili svoj posao neće sada postati žrtve tog svog profesionalizma - kazao je Rakić novinarima.

Upitan kako je moguće da ministar ne bude obavešten da je Rodoljub Radulović pripadnik narko-klana, Rakić je kratko rekao da "ne bi to komentarisao".

Rakić je u izjavi za Betu rekao da istraga protiv klana Šarić traje od 2008. godine do danas i da bi svako preuranjeno ispitivanje njihovih kontakata dok su finansijske istrage u toku, a oni na slobodi, otežalo njihovo lociranje i zaplenu njihove imovine.

- Istraga protiv klana Šarić neprekidno traje od 2008. godine do danas. Sve to vreme profesionalno su prikupljani dokazi, u izuzetno teškim okolnostima i uz velike rizike, kako o trgovini kokainom, tako i o imovini koja je stečena prodajom kokaina. Svi podaci su korišćeni u skladu sa zakonom, isključivo za potrebe istraga, a ne za političke zloupotrebe - izjavio je Rakić agenciji Beta.

U pisanoj izjavi, povodom kritika što ranije nisu objavljeni kontakti premijera Srbije Ivice Dačića i Rodoljuba Radulovića, saradnika Darka Šarića, Rakić je naveo da je dovoljno dokaza za podizanje optužnice protiv Radulovića prikupljeno tek prošle godine, a neke istrage vezane za njega još traju.

- Vrednost imovine klana je velika i Šarić i Radulović, dok su u bekstvu, su u mogućnosti da tom imovinom raspolažu i da je skrivaju od državnih organa -  izjavio je Rakić, šef kabineta prethodnog predsednika Srbije Borisa Tadića.

(Telegraf.rs / Tanjug, Beta/ Foto: Tanjug )

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • project manager

    3. februar 2013 | 21:14

    nems ti pojma rakicu, bitno je da si se lepo najeo i zaokruglio. Nemas pojma ni sta je bezbednost. Stidi se.

  • gane

    3. februar 2013 | 22:02

    nazalost zuti dlaku menjaju a cud nikako...debeli misli cmarom a ne glavom...hahaha

  • hromi daba

    4. februar 2013 | 05:30

    Miki Rakić je pokrenuo lavinu, a unapred je znao da se masu činjenica nesme iznositi u javnost zarad istrage. Najbitnije je bilo optužiti premijera i uraditi od njega "nečastivog" Svakoj šuši dune na pamet i kako je on taj koji će uvesti reda u političku scenu Srbije. Interesuje me šta mu je DS ponudionakon njegove izjave da je Daćić znao za neposrednu komunikaciju sa šarićem. Više su izgubili orijentir, neznaju kako da se vrate na vlast (12 godina je bila slatka) pa sada podmeću ne birajući kome.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA