DAČIĆ U SAD: Razgovori sa vrhom FBI i Molitveni doručak kod Obame

Premijer Srbije će u naredna dva dana imati sastanke sa zamenikom američkog državnog sekretara Vilijamom Bernsom i sa direktorom Federalnog Istražnog Biroa (FBI) Robertom Milerom. Predsednik srpske Vlade će tokom dvodnevne posete Vašingtonu i prisustva na Molitvenom doručku imati i niz susreta u američkom Kongresu

  • 1

Premijer Srbije Ivica Dačić započinje posetu Vašingtonu tokom koje će imati niz značajnih susreta sa predstavnicima američke administracije, bezbednosnog sektora, a prisustvovaće i Molitvenom doručku.

Dačić će u naredna dva dana imati sastanke sa zamenikom američkog državnog sekretara Vilijamom Bernsom i sa direktorom Federalnog Istražnog Biroa (FBI) Robertom Milerom. Predsednik srpske Vlade će tokom dvodnevne posete Vašingtonu i prisustva na Molitvenom doručku imati i niz susreta u američkom Kongresu, gde će razgovarati sa članovima srpskog Kokusa, koji broji tridesetak senatora i kongresmena iz obe partije, demokratske i republikanske.

Pored premijera Srbije, na Molitvenom doručku će biti i pomoćnica ministra spoljnih poslova Ljubica Vasić i državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova Vladimir Božović.

Vasićeva će tokom boravka u Vašingtonu sa sagovornicima iz američke administracije, Kongresa i nevladinog sektora razgovarati o razvoju odnosa između Srbije i SAD, kao i o evropskim integracijama Srbije i daljim koracima koje Srbija preduzima u tom pogledu, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

Molitveni doručak će biti održan 7. februara, uz prisustvo predsednika SAD Baraka Obame, visokih političkih i vojnih zvanica vašingtonske administracije i uglednih gostiju iz sveta.

(M. S. / Tanjug / Foto: Tsnjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • русија

    6. februar 2013 | 13:47

    ееее само се ти човечуљак код обаме помоли

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA