MRKIĆ: Velike šanse da Srbija dobije datum pregovora

- Generalni utisak u poslednja tri meseca je da stvari idu dobro po nas. Ne odbijamo nikakve kritike, nema zatezanja, osećam dobronamernost i sasvim dobru atmosferu kod sagovornika koji se najviše pitanju - kaže šef srpske diplomatije

  • 2

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivan Mrkić smatra da Srbija ima dobre šanse da dobije datum za početak pregovora sa EU.

- Iskreno mislim da imamo vrlo dobre šanse da dobijemo datum za početak pregovora s EU i da su one retko kada bile tako dobre - rekao je Mrkić za dnevni list "Blic".

Na pitanje na čemu gradi optimizam pored sve češćih upozorenja iz Nemačke da bi smetnja mogli biti izbori na jesen u toj zemlji, kao i kratki rokovi za pozitivnu odluku nemačke skupštine, srpski šef diplomatije kaže da njegovo mišljenje proističe iz razgovora koje ima sa strancima i iz njihovih reagovanja.

- Generalni utisak u poslednja tri meseca je da stvari idu dobro po nas. Ne odbijamo nikakve kritike, nema zatezanja, osećam dobronamernost i sasvim dobru atmosferu kod sagovornika koji se najviše pitanju - rekao je Mrkić.

Na pitanje da li će biti raspisani vanredni parlamentarni izbori ako Srbija ne dobije datum za početak pregovora, on je rekao da na vladi niko nije pokrenuo to pitanje. On je, takođe, rekao da predsednik Srbije Tomislav Nikolić kroz sastanak sa kosovskom predsednicom Atifetom Jahjagom pokazuje podršku svemu što rade svi ostali predstavnici Srbije, čime se vidi jedinstvo državnog vrha po pitanju Kosova i Metohije.

(M. S. / Izvor: Blic / Foto: Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • najprovokator

    6. februar 2013 | 11:04

    РЕФЕРЕНДУМ! Нећу у овакву ЕУ

  • Topuz Kraljevicha Marka

    6. februar 2013 | 10:34

    Глупости. Ми јуримо на тонући брод (ЕУ), док паметни гледају како побећи одатле. Власт изгледа мисли да смо ми сви веверице и да нам се кошуља на леђима закопчава.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA