Istraga o kontaktima političara s Radulovićem!

Tužilaštvo za organizovani kriminal danas je povodom izveštaja Uprave kriminalističke policije o komunikacijama i susretima pojedinih državnih funkcionera i službenika policije sa Rodoljubom Radulovićem Direkciji policije dostavilo zahtev za prikupljanje potrebnih obaveštenja

  • 0

Tužilaštvo za organizovani kriminal danas je povodom izveštaja Uprave kriminalističke policije o komunikacijama i susretima pojedinih državnih funkcionera i službenika policije sa Rodoljubom Radulovićem Direkciji policije dostavilo zahtev za prikupljanje potrebnih obaveštenja.

- Od policije je zatraženo da preduzme sve radnje i mere iz svoje nadležnosti kako bi se razjasnila priroda i karakter tih komunikacija, a pre svega utvrdilo da li je tom prilikom došlo do odavanja podataka koji su službena tajna - rekao je tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević.

Takođe, zatraženo je da se izvrši analiza materijala dobijenog primenom mera tajnog nadzora i utvrdi da li je nakon tih kontakata došlo do nekih promena u komunikaciji lica prema kojima su mere primenjivane - da li su komunikacije prekinute, da li je došlo do promene do tada korišćenih SIM kartica, telefona, da li je bilo promena u sadržini komunikacija, da li je došlo do novih žargona, šifrovanih izraza i pojmova, naveo je tužilac.

On je precizirao da se radi o materijalu koji su sudu dostavili BIA i UKP, a koji je prikupljen po naredbi istražnog sudije za primenu mera tajnog nadzora i komunikacija.

- Taj materijal nalazi se u sudskim spisima i korišćen je u do sada sprovedenim istragama, a koristi se i u istragama koje su u toku. U optužnici podignutoj protiv Radulovića, koja je potvrđena 1. februara ove godine, predloženo je da se taj materijal izvede i na glavnom pretresu - rekao je Radisavljević.

Takođe, kako je naveo, od policije je zatraženo da utvrdi koji su podaci na predmetu "Šarić" bili poznati pojedinim državnim funkcionerima i službenicima, kako su došli u posed takvih podataka, da li su za to bili ovlašćeni i, ako nisu, ko im je, kada i na koji način to omogućio.

- Zahtevano je da se dostave i podaci iz zvaničnih evidencija Ministarstva unutrašnih poslova o posetama pojedinih osumničenih pripadnika organizovane kriminalne grupe određenim državnim funkcionerima - dodao je Radisavljević.

On je istakao da se zahtev za prikupljanje obaveštenja odnosi ne samo na lica čiji su kontakti zabeleženi preko mera tajnog nadzora nad osumnjičenima, već i na sve druge funkcionere i zaposlene koji su na svojim funkcijama mogli imati značajna saznanja o tom predmetu, a za koja policija eventualno poseduje obaveštajne podatke da su bili u kontaktu sa osumnjičenima.

Premijer Srbije u subotu je potvrdio da se sastajao sa Radulovićem u decembru 2008, a njegov bivši šef kabineta Branko Lazarević se, takođe, povezuje kao jedan od kontakta narko-grupe odbeglog Darka Šarića.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA