TROJNI SASTANAK: Nikolić u okviru Rezolucije, Jahjaga o nezavisnosti

- Ako Kosovo nastavi da insistira na nezavisnoj državi, dijalog Beograda i Prištine ne može ići u dobrom pravcu - rekao je predsednik Srbije posle sastanka sa Jahjagom i Ketrin Ešton

  • 2

Trojni sastanak predsednika Srbije Tomislava Nikolića, predsednice privremenih institucija u Prištini Atifete Jahjage i visoke predstavnice EU za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton u Briselu završen je posle 50 minuta pregovora iza zatvorenih vrata.

Posle sastanka, Nikolić izjavio je da ako kosovska predsednica nastavi da insistira na nezavisnosti Kosova, dijalog Beograda i Prištine ne može ići u dobrom pravcu.

Posle prvog susreta Nikolić - Jahjaga, predsednik Srbije je rekao da se on u tom razgoovoru "kretao u okviru Rezolucije" Srbije, dok je Jahjaga, kako kaže, "uz udžbeničku priču o ljudskim pravima i EU insistirala da dve nezavisne države treba da sarađuju".

- Rekao sam na sastanku da ako Kosovo nastavi da insistira na nezavisnoj državi taj dijalog ne može da se pomeri u pravcu da omogući da pronađemo zajedničko rešenje koje bi moglo da omogući sve potom − i bolji život i članstvo u EU - naglasio je Nikolić.

Na molbu da prokomentariše spekulacije da je ovaj sastanak samo "poslednji korak ka priznavanju" kosovske nezavisnosti, Nikolić je rekao da susret sigurno nije motivisan željom da se Kosovo prizna, već da se strasti smire.

- Želja Srbije je mir na Balkanu, bez Srbije nema nezavisnosti Kosova i Metohije, niti članstva u UN. Poslednja stvar koju bih uradio je da odobrim to - zaključio je Nikolić.

Sastanku su prisustvovali i savetnik predsednika Srbije za spoljnu politiku Marko Ðurić i savetnik Jahjage Ramuš Tahiri, a prethodili su mu odvojeni razgovori Ketrin Ešton sa Nikolićem i Jahjagom.

(M. B. / Tanjug / Foto: Tanjug / AP)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • gago

    7. februar 2013 | 09:55

    nastavi da insistira na nezavisnosti Kosova, dijalog Beograda i Prištine ne može ići u dobrom pravcu a u kom pravcu bi hteo ti da ide

  • SLAVISA

    7. februar 2013 | 02:55

    Ova slika predstavlja hronologiju hirurga kada od muskarca hoce da napravi zenu.ova ketrin eshton kao da se malo naduvala od trave na ovoj slici

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA