ĐILAS: Dačić da se sam povuče!

- Kada se završi istraga, a nema razloga da ona ne bude brza i efikasna, i ako je sve "čisto", neka ga ponovo izaberu za premijera ako hoće - poručio je lider DS

  • 18

Lider DS Dragan Đilas kaže da Ivica Dačić, nakon afere "Šarić", više nema legitimitet da bude premijer i da treba da se sam povuče sa te pozicije.

- Trebalo bi da se sam povuče sa te pozicije, pa kada se završi istraga, a nema razloga da ona ne bude brza i efikasna jer su snimci i transkripti tih razgovora u posedu nadležnih organa, i ako je sve "čisto", neka ga ponovo izaberu za premijera ako hoće. Međutim, dok se to ne obavi, ako Dačić ostane premijer, ni Vlada na čijem je čelu nema legitimitet - ocenio je on za "Danas".

Đilas je dodao da su izbori jedino demokratsko rešenje, i ocenio da će se oni vrlo uskoro dogoditi.

- Druga je stvar što Zapadu u ovom trenutku odgovara Vlada koja će da uradi bukvalno sve što se od nje traži oko Kosova - rekao je on.

Govoreći o tome da je i DS bio u Vladi Srbije sa Ivicom Dačićem, iako je Boris Tadić znao za njegove kontakte sa Šarićevim ljudima, Đilas je rekao da je tadašnji predsednik demokrata i 2008. i 2012. godine bio na jasnom stavu da Dačić ne može biti premijer.

Komentarišući susret predsednika Tomislava Nikolića i predsednice Kosova Atifete Jahjage, rekao je da taj susret ima formalnu težinu i da je dobro da se razgovara i smiruju tenzije, ali da je jasno da taj susret neće doprineti istinskoj regionalnoj saradnji.

- Nas ne interesuje s kim Toma razgovara, nas interesuje rezultat tih razgovora. Podrška će uvek biti tu da se dijalog s Prištinom nastavi i da se dolazi do rešenja, koja će biti prihvatljiva za obe strane, kojima ćemo raditi na boljem životu Srba na KiM, očuvati integritet Srbije i ujedno nastaviti evropski put. Bojim se samo da se susreta Nikolića i Jahjage za pet dana niko neće sećati - rekao je on.

Đilas je najavio da će Izvršni odbor DS u četvrtak, 14. februara, odlučivati o isključenju Vuka Jeremića iz stranke zbog nepoštovanja odluke Glavnog odbora da vrati poslanički mandat, ali nije želeo da prejudicira kakva će odluka biti doneta.

(Telegraf.rs / Beta, Danas)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • rile

    9. februar 2013 | 01:25

    Boli tebe za Kosovo.Gledas da i Dacic padne pa da budes siguran da i tebi ne pozvone na vrata.Ocisti djubre prvo u svom dvoristu pa tek posle gledaj tudje.

  • Klisura

    9. februar 2013 | 01:38

    Па да тебе пусте, да ти будеш премијер, јел? Предлажем да ти повучеш Дачића.

  • SRBA

    9. februar 2013 | 08:54

    A KOLIKO TI AFERA IMAS TREBALO BI KNJIGA DA SE PISE!BESTSELER ZUTIH LOPOVA!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA