VUČIĆ: Verujem da Dačić nije počinio krivično delo, ali...

- Verujem da on nije počinio krivično delo, a to što ja verujem ne znači ništa, to će morati da kažu nadležne državne institucije, a ako kažu drugačije... - rekao je Vučić u emisiji "Stav Srbije" na TV Prva

  • 5

Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da veruje da premijer Ivica Dačić nije počinio krivično delo prilikom susretanja sa pripadnikom Šarićevog klana Rodoljubom Radulovićem, ali da će konačan odgovor na to pitanje morati da daju nadležne državne institucije.

- Verujem da on nije počinio krivično delo, a to što ja verujem ne znači ništa, to će morati da kažu nadležne državne institucije, a ako kažu drugačije... - rekao je Vučić u emisiji "Stav Srbije" na TV Prva.

On je dodao da je svim službama prosleđen zahtev od tužilaštva za prikupljanje obaveštenja (PO) vezanih za taj slučaj, i da će službe sve što otkriju dostaviti nadležnom tužiocu.

Upitan zašto se ne objavi svih 130 diskova na kojima se nalaze podaci o praćenju komunikacije državnih funkcionera sa pripadnicima Šarićevog klana, Vučić je odgovorio da niko od javnosti neće ništa da sakrije, ali da se znaju procedure delovanja nadlažnih organa.

- Sve je bukvalno urađeno po proceduri, PO je prosleđen službama, one će proslediti dokumentaciju, a neće se pričati da li je (Dragoljub) Mićunović jeo ribu i sa kim, nego ko je i da li je počinio krivično delo. Ako se utvrdi da je neko počinio krivično delo, odgovaraće pred zakonom ove zemlje - kazao je Vučić, i dodao da se upravo na taj način grade institucije.

Upitan na čemu temelji očekivanja da će Šarić biti uhapšen, Vučić je odgovorio da je uveren u to da će u prvoj polovini ove godine završiti taj slučaj.

Na pitanje da li se Šarić nalazi u Švajcarskoj, Vučić je odgovorio i da je to tačno, takva informacija ne bi se pojavila u medijima.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mr

    10. februar 2013 | 14:52

    Ja ne verujem...

  • Elvir

    10. februar 2013 | 14:19

    Nije ucinio krivicno delo samo se malo družio sa njih valjda su mu neki skolski drugovi

  • zorzo ns

    10. februar 2013 | 16:11

    Vlada opstaje, Ivica premijer ostaje. Samo neka potraje, i ovakva dobra je! Od prethodne bolja je, kriminalce odaje. Aleksandra Vučića i Ivicu mangupčića, podržimo ih sada da opstane vlada! SPS + SNS zajednički interes, podržimo ih sada da opstane vlada!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA