IVOŠEVIĆ: Vučić vrši pritisak na sud

Prvi potpredsednik Vlade je moćan čovek i njegova reč ima uticaja na sve, pa i na zaplašene sudije, smatra bivši sudija Vrhovnog suda

  • 4

Bivši sudija Vrhovnog suda Srbije Zoran Ivošević kaže da prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić vrši pritisak na sud izjavama o tome da li je neko počinio krivično delo ili nije.

- Vučić kaže da on misli da neko nije počinio krivično delo, ali da to što je on rekao ništa ne znači, nego je bitno šta će reći tužilac i sudija. Ako je to bitno, zašto se onda on izjašnjava o tome da veruje da to nije tačno? - rekao je Ivošević.

Ivošević je naveo da su sudije zaplašene i u stresnom stanju, jer njihov status još nije sasvim siguran, nema predsednika suda, nego vršioca dužnosti, a stanje u pravosuđu je očajno.

- Vučić nije u strukturi pravosuđa i nije ministar pravosuđa, a čak i da jeste, ne bi mogao tako da govori. On je ministar odbrane, ali ima neku funkciju koordinatora bezbednosnih službi, koja nije zapisana u Ustavu, nego je to jedan izum, doduše zakonski, ali u Ustavu ne postoji ni ta funkcija ni takva organizacija - rekao je on.

Dodao je i da je prvi potpredsednik Vlade moćan čovek i njegova reč svakako ima uticaja na sve, pa i na zaplašene sudije.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • vladimir1

    14. februar 2013 | 15:09

    Gospodine Ivosevicu, zasto ste se vi osetili prozvanim da komentarisete rad gospodina Vucica, sto vas to "svrbi"? Lepo ste rekli da je po zakonu, znaci da ne krsi zakon i onda je svaka prica suvisna, a postenom delu naroda je izuzetno bitno da se kriminalci dovedu pred sud! Svojom izjavom ste uvredili i sudije koje rade svoj posao, uvredljivo je reci da su sudije pod stresom, to inace procenjuju psihijatri, a ne bivse sudije!

  • Kole

    14. februar 2013 | 15:17

    Ne vidi se to iz aviona.Pa Miškovića je osudio pre nego je ušao u prdaru.

  • Klisura

    14. februar 2013 | 22:25

    Браво за @владимира1, уосталом кад новинари питају за мишљење, Вучић одговори и шта је ту проблем,? То је ионако ирелевантно, јер Вучић управо потенцира да је суд тај који доноси пресуде на основу доказа а не нагађања и палаверисања.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA