SKUPŠTINA SRBIJE: Smenjena Nata Mesarović

Za prestanak funkcije predsednice Vrhovnog kasacionog suda glasalo je 138 poslanika vladajuće većine, a protiv je bilo 45 poslanika DS-a i LDP-a

  • 2

Skupština Srbije usvojila je odluku o prestanku funkcije predsednice Vrhovnog kasacionog suda (VKS) Nate Mesarović, protiv čega su bili poslanici DS-a i LDP-a.

Za prestanak funkcije Nati Mesarović glasalo je 138 poslanika vladajuće većine, a protiv je bilo 45 poslanika DS-a i LDP-a.

Parlament je o prestanku funkcije Mesarović raspravljao na predlog Visokog saveta sudstva (VSS), koji je to predložio na osnovu odluke Ustavnog suda kojom je utvrđeno da odredba zakona po kojoj je izbrana na tu funkciju nije u skladu s Ustavom.

Mesarović će tako ostati i bez funkcije predsednice VSS, jer je predsednik VKS po funkciji i predsednik VSS.

Ona će, ipak, biti sudija VKS i najverovatnije će nastaviti da se bavi krivičnim predmetima o kojima se u trećem stepenu, odnosno po vanrednim pravnim lekovima raspravlja pred tim sudom.

(M. B. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jarac

    20. februar 2013 | 14:26

    E hvala bogu da i nju skinuse sa drzavnih jasala. Da samo znate koliku je platu imala i koliko plata...pali bi u nesvest,da da

  • Mabula

    20. februar 2013 | 15:12

    Bravo!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA