Vlada Srbije: Mleko ispravno, istraga jer neko želi uvoz genetski modifikovane hrane

Detaljno se obavljaju vanredne analize sirovog mleka i mlečnih proizvoda, kao i stočne hrane, a uvedene su i pojačane kontrole uvoznog mleka, saopšteno je nakon sednice Vlade

  • 3

Mleko i proizvodi od mleka koji su u prodaji na teritoriji Srbije u potpunosti su ispravni i nemaju štetne posledice po zdravlje građana, ocenjeno je na sednici Vlade Srbije.

Vlada je navela da će obaviti istrage zbog sumnji da se netačnim informacijama pokušavaju stvoriti uslovi za uvoz stočne hrane od genetski modifikovanih organizama.

Nadležne inspekcije i službe povukle su iz prodaje mleko za koje postoji bilo kakva sumnja u pogledu kvaliteta i uzorci su poslati na ekspertizu u kredibilne međunarodne laboratorije.

Detaljno se obavljaju vanredne analize sirovog mleka i mlečnih proizvoda, kao i stočne hrane, a uvedene su i pojačane kontrole uvoznog mleka, piše u saopštenju.

Nadležne službe će obaviti istrage zbog sumnji da se netačnim informacijama o navodnom neispravnom mleku uništava srpska agroindustrija i tržište i pokušavaju stvoriti uslovi da se u Srbiju uvozi stočna hrana od genetski modifikovanih organizama, zaključeno je na sednici Vlade.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • vozd

    22. februar 2013 | 18:32

    Pre cu da pijem ovo nase mleko nek je i zatrovano nego uvozno genetski zatrovano ali pricam ja od kad da cemo brzo mi na selo da se hranimo da prezivimo

  • Hercegov grad

    23. februar 2013 | 08:57

    Ja ne znam da li ce ovom narodu postati vec jednom jasno da je ceo vrh DS-e stranke placen od razlicitih lobija za razlicite svari.Tako i za midifikovynu hranu koja je trebala da na maka vrata udje u zemlju i upotrebu.Sta mislite koliko he modifikovabe sohe u periodu orisle vkasti sijano po Vojvodini?To niko ne zna,a radilo se na tome i bilo prisutno u ishrani stoke. Zato ne treba da nas cufi sva iva kampanja,mengori njihovi traze da sr ispuni ono sto he vec placeno.

  • Ralexic

    23. februar 2013 | 06:48

    OvaVlada je toliko izgubila kompas da vise neznaju ko sta lupa.Mleko nije zatrovano a sve povuceni iz prodaje.U izjavama se ukljucili svi ministri(Kbezevic,Dejanovic i Kalanivic) ciji su rezultati NULA u kijima se ljulja fotelja.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA