HARADINAJ: Srbima jedini izbor Ahtisarijev plan

Predsednik Alijanse za budućnost Kosova je istakao da podržava dijalog "vlasti Kosova i Srbije", a da bez obzira na osetljivost tema, niko na Balkanu nema vremena

  • 11
Ramuš Haradinaj Foto: Telegraf.rs

Predsednik Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj podržava dijalog "vlasti Kosova i Srbije" i ističe da nema drugog izlaza osim normalizacije odnosa.

On smatra da je normalizacija odnosa u interesu Srbije i Kosova, kao i da je Ahtisarijev plan "jedini izbor za Srbe" na severu Kosova.

- Svesni smo osetljivosti dijaloga i tema razgovora. Najvažnije je da su sve teme otvorene i da ima napretka. Nemamo vremena, kao što niko na Balkanu nema vremena, ni Kosovo, a ni Srbija - kaže Haradinaj.

On naglašava da je u interesu svih da se proces ubrza i sporna pitanja reše.

- Uzimajući u obzir osetljivost dešavanja i pitanja o kojima se razgovara, Kosovo vodi računa da se postignu rešenja koja bi građanima severa omogućila stavljanje pod jurisdikciju, zakone i sve drugo što predviđa Ustav i Ahtisarijev plan, a to je lokalna samouprava za Srbe na severu - rekao je Haradinaj za Radio Slobodna Evropa.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Desko

    23. februar 2013 | 01:25

    Frida-A zašto bi trebalo srbi da se pakuju? Šiptari su došli...pa nek se oni pokupe u njihovu jazbinu zvana albanija@

  • Dejan

    23. februar 2013 | 09:14

    Prihvatis sve i posle trazis nezavisnost..bitno je samo da imas ljude jer gde su tvoji ljudi to je tvoja teritorija...Sta ce nama kosovo a 1700000 siptara zamisli sutra da nama vrate kosovo i oni dohvate da glasaju...promene nam ustav dok si reko keks...

  • русија

    23. februar 2013 | 07:07

    ова неписмена коњолика глава ће да говори шта је србима најбоље.... ооо дачићи проклетство на вас

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA