Nikolić odlikovao Putina i još 11 državnika

Predsednik Ruske Federacije odlikovan Ordenom Republike Srbije na velikoj ogrlici zbog izuzetnih zasluga u razvijanju saradnje i prijateljskih odnosa između Rusije i Srbije

  • 3

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić ukazom je odlikovao predsednika Ruske Federacije Vladimira Putina Ordenom Republike Srbije na velikoj ogrlici za izuzetne zasluge u razvijanju i učvršćivanju miroljubive saradnje i prijateljskih odnosa između Republike Srbije i Ruske Federacije.

Predsednik Srbije je, ukazom od 22. februara, odlikovao Ordenom Republike Srbije na lenti i predsednike još 11 država, a Ordenom srpske zastave prvog stepena za naročite zasluge u razvijanju međunarodnih odnosa i prijateljstva naroda bivšeg ministra spoljnih poslova Španije Migela Anhela Moratinosa.

Nikolić je zlatnim i srebrnim medaljama odlikovao i zaslužne u javnim i kulturnim delatnostima, saopštio je kabinet predsednika.

Ordenom Republike Srbije na lenti za zasluge u razvijanju i učvršćivanju miroljubive saradnje i prijateljskih odnosa odlikovani su predsednik Jermenije Serž Sargasjan, predsednik Azerbejdžana Ilham Alijev, predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko, predsednik Gruzije Mihail Sakašvili, predsednik Kazahstana Nursultan Nazarbajev.

Istim oredenom odlikovani su i predsednik Kirgiske Republike Almazbek Atambajev, predsednik Moldavije Nikolaje Timofti, predsednik Tadžikistana Emomali Rahmon, predsednik Turkmenistana Gurbanguli Berdimuhamedov, predsednik Ukrajine Viktor Janukovič i predsednik Uzbekistana Islam Karimov.

Bivši ministar spoljnih poslova Kraljevine Španije Migel Anhel Moratinos Kujaube odlikovan je Ordenom srpske zastave prvog stepena za naročite zasluge u razvijanju međunarodnih odnosa i prijateljstva naroda Srbije i Španije.

Zlatnom medaljom za zasluge u javnim i kulturnim delatnostima odlikovani su i italijanski novinar Fulvio Grimaldi i nemački pozorišni i filmski glumac Rolf Beker, dok su srebrnom odlikovani grčka novinarka Lijana Kaneli i švajcarski naučnik i ekolog Franc Veber.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA