SAZNAJEMO: Milica Delević glavni pregovarač sa EU?

Predsednica skupštinskog Odbora za evropske integracije najozbiljniji je kandidat da bude glavni pregovarač Srbije sa Evropskom unijom, a na tom mestu želi da je vidi Aleksandar Vučić

  • 4

Predsednica Odbora za evropske integracije Skupštine Milica Delević, uz profesorku FPN-a Tanju Miščević, najozbiljniji je kandidat da bude glavni pregovarač Srbije sa EU, a na toj poziciji želi da je vidi prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić koji je izuzetno ceni, saznaje Telegraf.rs.

Delevićeva ima dobar ugled u EU, zbog čega je podjednako važna i svojoj Demokratskoj stranci, ali i najmoćnijem srpskom političaru u ovom trenutku.

- To je jako važna funkcija i normalno je da prvi potpredsednik Vlade želi da na tom mestu vidi stručnu ličnost s dobrim ugledom i jakim vezama - kaže naš sagovornik.

Prema njegovim rečima, Milica Delević, koju mnogi nazivaju "simbolom evropske Srbije", sigurno bi bila dobro i opšteprihvatljivo rešenje za sve stranke u Vladi, ali i za samu Evropsku uniju.

Srbija u junu čeka odluku Evropskog saveta o određivanju datuma za početak pregovora o članstvu, a u Vladi se već priprema "kostur" državne pregovaračke strukture zadužene za taj zahtevan posao. Postojeća je formirana 2007. prilikom pregovora sa EU o Sporazumu o stabilizaciji i pridruživanju.

Krovni državni organ ove strukture je Koordinaciono telo za proces pristupanja EU, kojim predsedava premijer Ivica Dačić, a zamenjuje ga potpredsednica Vlade zadužena za evropske integracije Suzana Grubješić ili neki drugi član.

Koordinaciono telo ima stručnu grupu kojom rukovodi direktor Kancelarije za evropske integracije Milan Pajević. Nju čini između 22 i 25 članova, šefova radnih grupa za pregovore.

(D. Z.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ralexic

    27. februar 2013 | 16:13

    TO JE POSO ZA MINISTRA INOSTRANIH POSLOVA,A POSTO JE DOTICNI NESPOSOBAN DRUGI CE RADITI NJEGOV POSO.STA RADI GRUBJEDICKA?A DA ONA SAMO PRIMA PLATU.

  • Shonemone

    27. februar 2013 | 15:16

    E Djilase, ovakvu si zenu nasao da ostavis! Alal vera kevo, samo napred!

  • Klisura

    27. februar 2013 | 22:08

    Браво за Госпођу Делевић. Она јесте члан дс-а али њен савестан рад је нешто лично њено, што нема везе са дс-ом. Зато жен и заслужује све похвале.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA