LAJČAK: Srbija zaslužila datum pregovora

Miroslav Lajčak izjavio da je Srbija zaslužila dobijanje datuma za početak pregovora sa EU, ocenivši da bi prevremeni izbori usporili Srbiju na tom putu

  • 0

Zamenik premijera i ministar spoljnih poslova Slovačke Miroslav Lajčak izjavio je da je Srbija zaslužila dobijanje datuma za početak pregovora sa EU.

- Dijalog Beograda i Prištine treba da se nastavi i na drugim nivoima - rekao je on i ocenio da bi prevremeni izbori usporili Srbiju na tom putu.

- Srbija je proteklih meseci napravila veliki napredak. Evropska Komisija će zajedno sa Ketrin Ešton u aprilu oceniti ovaj napredak, uporediće ga sa onim što je Srbija trebalo da učini i pripremiće preporuku za članice EU. Želeo bih da pregovori sa Srbijom počnu što pre, ali bi bilo prerano danas praviti konkretne zaključke - objasnio je Lajčak u intervjuu sutrašnjem "Kuriru".

On smatra da je dijalog Beograda i Prištine doneo vidljive pozitivne rezultate, a počela je primena nekoliko sporazuma i ostvaren napredak u drugim oblastima.

- Verujem da će uskoro biti postignuti i drugi sporazumi, na primer, u oblasti energetike ili telekomunikacija - istakao je Lajčak i pozdravio odlučnost Vlade Srbije u borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala.

(Telegraf.rs / Izvor: Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA