TOMIN SAVETNIK: Niš je drugi najveći rimski grad posle Rima (VIDEO)

- Jubilej Milanskog edikta se obeležava zbog razloga koje su navele kolege. Zbog Konstantina, zbog toga što je Niš, po arhitekturi, drugi najveći rimski grad na svetu posle Rima - rekao je Radoslav Lale Pavlović

  • 4

Savetnik predsednika Republike Srbije za kulturu Radoslav Lale Pavlović kaže da je Niš "po arhitekturi drugi najveći rimski grad na svetu posle Rima".

Kako se vidi na snimku televizije "Belami" iz Niša, Pavlović je ovu smelu tvrdnju izrekao na konferenciji za novinare povodom predstave "Konstantin", kao odgovor na pitanje novinara o visini honorara koje je umetnička ekipa "Konstantina" dobila iz budžeta Srbije.

- Jubilej Milanskog edikta se obeležava zbog razloga koje su navele kolege. Zbog Konstantina, zbog toga što je Niš, po arhitekturi, drugi najveći rimski grad na svetu posle Rima - rekao je Pavlović.

Na novinarsko pitanje da li to znači da je tema novca izdvojenog za predstavu "Konstantin" zapravo priča Demokratske stranke, Pavlović je odgovorio: "Apsolutno".

- Jubilej se obeležava zbog tog čudesnog akta o toleranciji, a ne zato da bismo se dopali Demokratskoj stranci. Znači odgovor je: nema vanrednih izbora i nema trećeg kruga za predsedničke izbore. Ostaje ova vlada i Nikolić ostaje predsednik - tvrdi savetnik šefa države.

(M. S. / Izvor: Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dedinje Red Star

    5. mart 2013 | 21:43

    Možda Romski. Čak i pre Rima.

  • русија

    5. mart 2013 | 15:53

    ајде доста више тог пресеравања и ниша

  • gost

    5. mart 2013 | 20:38

    Nisam znao da je Nis drugi najveci romski grad, svaka cast

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA