SRPSKI RAMBO: Ministar Bačević na odmoru ide na preživljavanje, jede biljke, ribu i puževe!

- Naravno da ne nosim hranu, jer nema potrebe. Sve što se nađe u prirodi je zdravije, a čist vazduh, šuma i reka bez mobilnih telefona ispunjavaju moju dušu - priznaje ministar prirodnih resursa

  • 6

SILVESTER STALONE DA MU POZAVIDI! Ministar prirodnih resursa, rudarstva i prostornog planiranja Srbije Milan Bačević kao pasionirani planinar i zaljubljenik u prirodu svoje godišnje odmore provodi daleko od očiju javnosti i prijatelja, bez mobilnog telefona, interneta i kompjutera.

Međutim, zanimljivo je da Bačević odmore provodi bukvalno preživljavajući u stilu komandosa, hraneći se isključivo plodovima koje sakupi i nađe u šumi!

Ovaj političar, čija je ćerka udata za sina predsednika države Tomislava Nikolića, bio je i u dva mandata poslanik SRS i zamenik ministra za nauku i tehnologiju do 2000. godine.

Kada mu se "isprazne baterije" zbog poslova i obaveza, on napušta sve i odlazi u šumu, a kako kaže za Telegraf, obično kao destinacije bira Homolje, Kučaj ili Goliju. Ne nosi hranu, već jede biljke, ribu koju ulovi, kao i puževe.

- Istina je, ja sam pasionirani planinar. Volim prirodu i njene plodove i najbolje se osećam u takvom okruženju, tada punim baterije za sve što mi predstoji. Tokom takvih meseci potpune slobode spremio sam i moj magistarski, a kasnije i doktorski rad - otkriva Bačević.

Kako kaže, od hrane koja se može pronaći u prirodi nema ničeg zdravijeg za organizam.

- Naravno da ne nosim hranu, jer nema potrebe za tim. Sve što se u prirodi nađe zdravije je i prava je hrana, a čist vazduh, šuma i reka bez mobilnih telefona apsolutno ispunjavaju moju dušu - kaže ministar za Telegraf.

HOBI - SAKUPLJANJE KRSTOVA I MUZIKA!

Prema našim saznanjima, Bačević ima još jedan neobičan hobi. Više od pet decenija skuplja krstove, a ljubav prema veri preneo mu je pradeda Ljuban. U kolekciji ima više od 300 hrišćanskih relikvija, od starog doba do 21. veka.

Bačević svira i na čak sedam žičanih instrumenata - od gitare preko kontrabasa do tamburice. Obavezan ritual na svim njegovim slavljima jeste da uzme gitaru u ruke i da zabavi goste evergrin hitovima, starogradskim pesmama, ali i izvornom narodnom muzikom.

OBOŽAVA RUSIJU I RUSE

Ministar Bačević u žižu javnosti dospeo je nedavno kada je podržao istraživanja nalazišta nikla na Mokroj Gori. Taman kad se oko toga slegla prašina, ponovo je na sebe skrenuo pažnju željom da "oživi stogodišnji san Srbije i pogura izgradnju kanala na Moravi, koji bi spojio severnu Evropu s Egejskim morem.

Ovaj visokorangirani funkcioner SNS po dolasku na vlast bio je viđen za šefa Nikolićevog kabineta, kao i za njegovog savetnika. Te funkcije je zamenio ministarskim mestom u vladi u koju je, kako kaže, došao na osnovu stručnosti, a ne zbog prijateljstva s predsednikom Nikolićem.

Ipak se spekuliše da se u vladi nalazi zbog prisnih kontakata s partijom Jedinstvena Rusija Vladimira Putina.

- Veoma sam naklonjen Rusiji, ali i ja uživam njihovu naklonost, i mislim da to Srbija može da iskoristi - poručio je Bačević.

(D. Zlojutro)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA