Lideri DS zalažu stanove za reprogram kredita?

Kako bi im Razvojna banka Vojvodine odobrila reprogram kredita i odblokirala račune, demokrate planiraju da nekretninama u privatnom vlasništvu garantuju isplatu zajma

  • 4

Funkcioneri Demokratske stranke (DS) položiće kao garanciju pedesetak nekretnina koje su u njihovom privatnom vlasništvu kako bi spasli stranku od stečaja.

To će im biti dovoljno da im Razvojna banka Vojvodine odobri reprogram kredita i odblokira račune, saznaje "Blic".

Demokratskoj stranci je ostalo još samo oko mesec dana da položi garanciju banci za reprogram kredita kako ne bi otišla u stečaj. Demokrate planiraju da privatnim stanovima garantuju isplatu zajma, koji bi u tom slučaju, umesto za šest meseci, vratili u roku od četiri godine.

- Biće nam potrebno oko pedesetak stanova, površine između 50 i 60 kvadrata, da bismo osigurali reprogram kredita. Očekujemo da to bude završeno u narednih nekoliko nedelja - kaže za ovaj list jedan visoki funkcioner DS.

Demokrate su po završetku predizborne kampanje podigle kredit kod Razvojne banke Vojvodine u vrednosti od 360 miliona dinara, sa kamatom od oko 17 odsto i rokom otplate od šest meseci. Do danas je isplaćeno svega 50 miliona dinara, a zbog teškoća u izmirivanju obaveza, zatražile su reprogram kredita sa dužim rokom otplate.

U RBV su pristali na dogovor, ali su zatražili dodatne garancije, jemstvo ili nekretninu.

Pošto je Ministarstvo finansija odbilo da im da garanciju da će deo sredstava za redovan rad preusmeravati na račun banke, demokratama je preostalo samo da računa na privatnu imovinu svojih članova.

- Neće biti lako, jer mnogi od nas već imaju kredite. Ipak, verujem da će privatne stanove deponovati svi funkcioneri koji su u mogućnosti - navodi sagovornik "Blica".

U slučaju reprograma, DS će preostali dug od 335 miliona dinara otplaćivati naredne četiri godine, sa mesečnom ratom od 11 miliona dinara.

(Telegraf.rs / Izvor: Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Teme

Komentari

  • Bojanv

    8. mart 2013 | 16:57

    A NA OSNOVU ČEGA SU ONI KEWE TI UOPŠTE DOBILI LOWU, KADA TEK SADA STAVLJAJU STANOVE POD HIPOTEKU?????????????????????????????????????????????????????????????????????

  • YOMA

    8. mart 2013 | 16:00

    I gradjani svakodnevno zalazu stanove i uzimaju kredite( uglavnom da se prehrane i pokrpe rupe, plate racune), jos placaju redovno rate, pa ne izlaze u novinama da kukaju!!

  • Djape

    8. mart 2013 | 17:53

    Mislim da demokrate prizeljkuju vakcinu za kolektivno brisanje svesti, da mogu da nastave da placu kako su jadni i kako ih vlast maltretira… :)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA