VUKOMANOVIĆ: Vlada ima kapaciteta da se održi do kraja

- Vanredni izbori su skupi, koštaju u vremenu, novcu, tada privreda staje i mislim da Vlada ima kapaciteta da se održi do kraja. Vreme je da u Srbiji prestane da vlada vanredna situacija - kaže potpredsednica SPS-a

  • 1

Potpredsednica Socijalističke partije Srbije Dijana Vukomanović kaže da se Vlada Srbije upravlja i prilagođava trenutnoj situaciji u kojoj se zemlja nalazi i ocenjuje da "ima kapaciteta da se održi do kraja".

Ona je na svečanosti, koju je povodom Osmog marta organizovao Gradski odbor SPS-a u Čačku, rekla da je zemlja na velikoj raskrsnici, jer rešava dva ključna pitanja: status Kosova i ulazak u Evropsku uniju. Ipak, ona je ocenila da neće doći do vanrednih parlamentarnih izbora.

- To je skupo, košta u vremenu, novcu, tada privreda staje i mislim da Vlada ima kapaciteta da se održi do kraja. Vreme je da u Srbiji prestane da vlada vanredna situacija - rekla je ona, i dodala da "ključni političari Ivica Dačić, Aleksandar Vučić i Mlađan Dinkić imaju snage da istraju.

Povodom trenutno aktuelnog pitanja rekonstrukcije Vlade, ona je rekla da je SPS prilikom održavanja sednice predsedništva analizirala svoj kadar.

- Naši ministri su iskusni, bili su na rukovodećim položajima i u težim vremenima, svi su obrazovani - ocenila je ona, ne sporeći da uvek može bolje.

Na pitanje da li je Dačić izgubio uticaj zbog afere sa Mišom Bananom i Ivicom Tončevim, s obzirom na izbor Milorada Veljovića za direktora policije, za šta on, navodno, nije bio, Vukomanović je rekla da nije istina sve što se objavljuje u medijima.

- Predsednik Dačić nikada ne dozvoljava da se partija meša u poslove MUP-a, a nije primereno da ja kao funkcioner SPS-a govorim kako je tekao konkurs. Ja verujem da je postignut kompromis i dogovor, gospodin Veljović je iskusan čovek, a premijer Dačić je izjavio da je postojala procedura i visok stepen saglasnosti - naglasila je ona, i dodala da stranka u selekciji nije učestvovala.

Prema njenim rečima, u Srbiji ima 23 hiljade funkcionera, koji prijavljuju imovinu, obrazovanje i postupke Agenciji za borbu protiv korupcije. Ona je izrazila očekivanje da ubuduće neće biti izolovanih slučajeva prozivanja javnih službenika nekih partija.

(M. S. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ralexic

    9. mart 2013 | 09:22

    Vlada ima kapacitet i za pet mandata ali narod nema kapacitet ni za dva meseca.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA