PAO DOGOVOR: Priština i Beograd sve usaglasili sem sudija?

Beograd i Priština postigli su dogovor o severu Kosova oko izvršnih ovlašćenja koja će biti predata opštinama na severnom delu Kosova, ali da se spore oko toga ko će, pored evropske misije Euleks, imenovati sudije

  • 6

Beograd i Priština postigli su dogovor o severu Kosova, ali se još nisu usaglasili oko toga ko će tamo imenovati sudije, piše portal "Balkan insajt".

Jedan neimenovani evropski diplomata izjavio je za "Balkan insajt" da su se kosovski i sprski zvaničnici dogovorili oko izvršnih ovlašćenja koja će biti predata opštinama na severnom delu Kosova, ali da se spore oko toga ko će, pored evropske misije Euleks, imenovati sudije u severnom delu Kosova − sami kosovski Srbi ili vlasti u Prištini.

Taj izvor je rekao da su se dve strane već dogovorile o izvršnim ovlašćenjima i budućoj "Zajednici srpskih opština", koja će zameniti "paralelne" institucije koje finansira Srbija, i delovati pod opštom kontrolom Prištine.

Visoka predstavnica EU Ketrin Ešton došla je danas u Beograd sa Kosova da proba da reši kakav će biti budući oblik pravosudnog sistema u severnom delu Kosova pod srpskom upravom, navodi "Balkan insajt".

Izvori Agencije Beta u Briselu nisu potvrdili, ali ni opovrgli te informacije jer su pregovori, kako su rekli, u ozbiljnoj fazi.

(D. Z. / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • patriota

    14. mart 2013 | 20:09

    Da li su se dogovorili ko će da mi plati zapaljenu kuću, kao i to što neko već 14 godina bespravno obrađuje moju zemlju? Ko će mi na to pitanje odgovoriti?

  • Vlada iz Srbije

    15. mart 2013 | 07:45

    PAO DOGOVOR...u vodu

  • русија

    15. mart 2013 | 02:38

    банда

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA