Mirović: Načelno je moguća promena premijera!

- Prirodno je da težimo i da priželjkujemo da predsednik naše stranke Aleksandar Vučić u dogledno vreme postane predsednik vlade - kaže potpredsednik SNS

  • 2

Sednica Glavnog odbora SNS biće održana krajem marta i na njoj će biti razmatrana eventualna rekonstrukcija vlade ili inicijativa za nove izbore, kaže potpredsednik naprednjaka Igor Mirović.

- Prirodno je da težimo i da priželjkujemo da predsednik naše stranke Aleksandar Vučić u dogledno vreme postane predsednik vlade, ali ima, naravno, i drugih faktora u vladi sa kojima moramo o tome postići saglasnost - rekao je Igor Mirović.

On je dodao da na sednici najvišeg organa stranke "u suštini ne treba očekivati nikakve spektakularne odluke", ali da se svakako mogu očekivati one koje će značiti "definitivno političko opredeljenje" SNS za naredni period.

- Analiziraće se mogućnosti eventualne rekonstrukcije Vlade Srbije ili eventualne inicijative za neke nove izbore u dogledno vreme, ili za ocenu rada postojeće (vlade) i njen puni kontinuitet - kazao je on.

Mirović je istakao da su sve mogućnosti otvorene i da će rasprava biti demokratska, u kojoj će svako moći da iznese svoje mišljenje kako bi donete odluke bile najbolje moguće i u interesu građana.

Na pitanje da li je u tom pogledu moguća promena i na najvišem mestu u vladi, kako se o tome poslednjih dana čulo od pojedinih predstavnika stranaka, Mirović je rekao "načelno da".

Kako je dodao, svaka politička stranka, "posebno naša, koja u ovom trenutku ima najviši rejting i najveću odgovornost, teži da na ključnim mestima imenuje ljude koji će nositi tu odgovornost ne samo u generalnom, već i u praktičnom smislu".

Potpredsednik naprednjaka je objasnio da je pozicija SNS specifična, jer ima najviše ministara u vladi i "najveći rejting u javnom životu", a time i najveću odgovornost, i mi ćemo veoma pažljivo, u dogovoru sa koalicionim partnerima, meriti značaj svih odluka".

Mirović je istakao da će na sednici Glavnog odbora SNS na dnevnom redu biti izveštaji ministara iz te stranke i svih drugih nosilaca javnih funkcija.

(D. Z. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • srdjo

    20. mart 2013 | 19:33

    E kako te nine sramota da se oglasavas nakon par gostovanja uzivo na tv-u povodom "aflatoksina" gdje si totalno smjesan ispao???Da imas obraza zavukao bi se u misju rupu

  • SRBA

    20. mart 2013 | 18:34

    E ajde pokrenite beograd sve je bedno i gladno,vise nam dosta ko je na kojoj poziciji.Sad ce godinu dana kako djilasa i ostale tajkune niste smenili i povratili narodu stalan posao u drzavnim firmama.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA