REKONSTRUKCIJA VLADE: Ako dijalog uspe, Vučić premijer?

Ukoliko do sredine aprila bude postignut sporazum sa Prištinom, velike su šanse da će lidera socijalista na mestu premijera zameniti aktuelni prvi potpredsednik Vlade i lider naprednjaka

  • 4

Ukoliko do sredine aprila bude postignut sporazum sa Prištinom, velike su šanse da lider naprednjaka Aleksandar Vučić preuzme premijersku funkciju.

Šta će sve podrazumevati najavljena rekonstrukcija Vlade Srbije i do kojih će kadrovskih promena doći zavisiće od ishoda dijaloga s Prištinom narednih nedelja, saznaje "Danas".

Kako piše ovaj list, ukoliko se do sredine aprila u Briselu postigne sporazum, velike su šanse da će lidera socijalista Ivicu Dačića na mestu premijera zameniti aktuelni prvi potpredsednik Vlade i lider naprednjaka Aleksandar Vučić.

Međutim, navodi "Danas", ako u narednom periodu zvanični Beograd i Priština ne postignu dogovor i ne potpišu sporazum, a Srbija ostane bez datuma početka pregovora sa EU, rekonstrukcija Vlade podrazumevala bi samo smenu pojedinih ministara.

Kako ovaj list nezvanično saznaje, Vučić će razmatrati model rekonstrukcije Vlade i započeti konsultacije tim povodom tek nakon što vidi šta će biti sa dijalogom o Kosovu, a konkretniji planovi zavisiće i od juče održane sedme runde razgovora u Briselu.

U prilog tome govori i zaoštravanje izjava i stavova Ivice Dačića u poslednje vreme prema dijalogu, jer je svestan mogućih političkih posledica po svoju funkciju u Vladi, zbog čega mu ne odgovara da do sporazuma s Hašimom Tačijem i Ketrin Ešton dođe ubrzo.

(Telegraf.rs / Izvor: Danas)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • steppa

    21. mart 2013 | 10:06

    I posle kazu,ovi naprednjaci,da nisu gladni vlasti i fotelja.Aca je malo izgubio kompas,vise nezna ni na kojoj je funkciji.Posle premijerske fotelje ce traziti i fotelju ministra inostranih poslova jer i ovako on vodi to ministarstvo i ponasa se kao ministar inostranih poslova.A ministarstvo unutrasnjih poslova mu valjda dolazu u paketu od Ivice.

  • Mabula

    21. mart 2013 | 03:02

    Zaboravicemo šarića ali nam daj mesto premijera. Ok, važi. Ćao. Ćao .

  • Lea

    20. mart 2013 | 21:50

    Naprednjaci bas napreduju

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA