MIROVIĆ: SNS će insistirati da Vučić bude premijer

- Opredeljenje naše stranke je trajno i ne treba da predstavlja novost ni za koga - rekao je potpredsednik naprednjaka

  • 3

Potpredsednik Srpske napredne stranke Igor Mirović izjavio je da će naprednjaci uvek insistirati da lider te partije Aleksandar Vučić bude premijer i da to nije nikakva novost, ali i dodao da se ne radi o ultimatumu, već da se to "kandiduje kao tačka za dijalog".

- Naprednjaci će uvek insistirati na tome da predsednik naše stranke Aleksandar Vučić postane premijer. To naše opredeljenje je trajno i ne treba da predstavlja novost ni za koga, jer je to uobičajeno u demokratskoj praksi, pre svega zato što imamo najveći broj poslanika i najveći broj članova Vlade. Da li će se to pitanje otvoriti u razgovorima o rekonstrukciji, sada ne mogu da vam kažem. Uostalom, ne zavisi sve od nas - rekao je Mirović.

Mirović je rekao da naprednjaci to pitanje kandiduju sada, a nisu prilikom sastavljanja Vlade, zbog kontinuiranog rasta Vučićevog i rejtinga stranke.

- Ali mi ne gradimo odnose s koalicionim partnerima na bazi ultimatuma i naloga. Nešto što se kandiduje kao tačka za dijalog ne može pokvariti odnose u koaliciji - rekao je on.

Govoreći o sednici Glavnog odbora SNS krajem marta, Mirović je rekao da će eventualna rekonstrukcija Vlade ili novi izbori biti teme tog sastanka.

- Moguće su tri opcije - pun kontinuitet Vlade s nekim manjim promenama u sastavu, ozbiljnija rekonstrukcija s promenom većeg broja ministara i iz drugih stranaka koalicije, ali i prevremeni parlamentarni izbori. Sve tri mogućnosti su teoretski i praktično moguće i sprovodive u ovoj godini - rekao je on.

(D. Z. / Izvor: Danas)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Макријан

    22. mart 2013 | 10:51

    Хајде Мировићу не брукајте се више. Шта хоћете? Да почините најстрашније кривично дело тј.чин велеиздаје у Бриселу и још да преузмете тоталну власт. Не засмејавајте више народ.

  • blabla

    22. mart 2013 | 11:39

    Kakav uzas, svaki put kada je nesto bitno, oni pricaju o izborima.... Pa sacejaj da se premijer vase vlade prvi vrati pa onda komentarisi olosu!!!!

  • Gogo

    22. mart 2013 | 11:34

    A možda je bolje da Vučić uhapsi premijera ... bilo bi senzacionalno i za svet. ...Dinkića ako bi uhapsio , niko ne bi ni primetio !!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA