Bajatović: Ne pada mi na pamet da se predam bez borbe

- Već šest-sedam meseci unazad traje jedna vrsta medijske pripreme kada je u pitanju "Srbija-gas" i da će se tamo naći ne znam kakav kriminal - rekao je direktor "Srbija-gasa"

  • 1

Direktor Srbija-gasa Dušan Bajatović odbacio je mogućnost da podnese ostavku, pošto je Državna revizorska institucija protiv njega podnela prekršajnu prijavu zbog nepravilnosti u radu tog državnog preduzeća.

Bajatović je novinarima u Skupštini Srbije priznao da u "Srbija-gasu" nije u potpunosti sproveden postupak javnih nabavki u vrednosti od 22,5 milijardi dinara, ali je istakao da su te pare potrošene namenski i da su nabavke sprovođene po skraćenom postupku na osnovu odluka Vlade Srbije.

- Radi se uglavnom o bankarskim kreditima. Svi znamo zašto je "Srbija-gas" išao na šaltere banaka i zašto je to vrlo često bilo hitno i nije moglo biti do kraja planirano. Alternativa tom postupku je bila da ne platimo gas i da ostanemo bez snabdevanja gasa - rekao je Bajatović.

On je istakao da mu ne pada na pamet da se "preda bez borbe" i dodao da ne želi da zbog nečijih optužbi ispadne da je kriminalac.

- Hvala bogu kod nas (u "Srbija-gasu") su već duže vremena prisutni svi državni organi. Već šest-sedam meseci unazad traje jedna vrsta medijske pripreme kada je u pitanju "Srbija-gas" i ja kao direktor i da će se tamo naći ne znam kakav kriminal - rekao je Bajatović.

(D. Z. / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA