LDP: Pitanje ustavnosti odluke o pomoći haškim optuženicima

- Da li to znači da svaki kriminalac može u danima i godinama koje dolaze da računa na pomoć ove države ako se dogodi situacija da bude na istoj liniji političkog ili bilo kakvog drugog razmišljanja kao i oni koji odluke donose - upitala je Liberalno-demokratska partija u saopštenju

  • 7

Liberalno-demokratska partija najavljuje da će narednih dana zatražiti od Ustavnog suda ocenu ustavnosti uredbe Vlade Srbije o pomoći haškim optuženicima.

- Da li to znači da svaki kriminalac može u danima i godinama koje dolaze da računa na pomoć ove države ako se dogodi situacija da bude na istoj liniji političkog ili bilo kakvog drugog razmišljanja kao i oni koji odluke donose - upitao je LDP u saopštenju.

U saopštenju se još navodi da nekoliko desetina miliona dinara koje država planira da izdvoji "za ovaj poduhvat" najavljuje, u stvari, "strategiju vraćanja dugova onima sa kojima su pojedini i počeli svoju političku karijeru".

- U danima kada novinske stupce popunjavaju apeli očajnih roditelja, koji vape u svom beznađu za pomoć oboleloj deci, kada narodne kuhinje postaju konačno pribežište armije izgubljenih i prevarenih, ovaj potez Vlade i njenih činovnika deluje kao ruganje, i to kako žrtvama ratova nesrećnih devedesetih tako i sopstvenim građanima - ocenjuje LDP.

Podsetimo, predsednik Nacionalnog saveta za saradnju sa Haškim tribunalom Rasim Ljajić izjavio je da će pravo na pomoć države imati i oni koji su osuđeni u Haškom tribunalu i koji izdržavaju kazne. Ljajić je rekao da to državu neće koštati znatno više nego do sada.

(M. S. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Patriota

    30. mart 2013 | 20:48

    Najbolje Cedi da se kupi jos neki dzip da ima u pratnji I jedno kilo mesecno gratis!

  • Бајкер

    30. mart 2013 | 20:37

    Нека чеда лопов врати све што је накрао!

  • Vuk Mujovic

    30. mart 2013 | 20:45

    LDP mesa babe i zabe jer placanje odbrane haskih optuzenika nema veze sa pravom vec sa diplomatijom. Licno prezirem Seselja i sve zasta se on zalaze ali oslobadjajuca presuda za njega znaci skidanje ljage sa dela domace istorije, a to je diplomatski razborito.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA