DARTMAUT: Ne šalim se, Srbija treba da uđe u EU 3000.

Britanski političar smatra da proces proširenja Unije treba da se zaustavi, jer je Velika Britanija suočena sa velikim zahtevima imigracije

  • 11

Poslanik u Evropskom parlamentu iz evroskeptične Stranke za nezavisnost Velike Britanije Vilijam Dartmaut izjavio je da se nije šalio kada je predložio da Srbija postane članica Evropske unije (EU) tek 3000. godine, i dodao da se protivi tome da još država uđe u Uniju.

- Protivili smo se 2004. godine da uđu Poljska, Kipar, Mađarska, Litvanija, Estonija, Slovenija, Slovačka, Češka... Protivili smo se da 2007. godine uđu Bugarska i Rumunija. Sada se protivimo ulasku Hrvatske. I nastavićemo da se protivimo. Ne samo zbog Srbije, već i zbog BiH, Makedonije, Crne Gore, Turske i ostalih. Ne ciljamo, dakle, samo Srbiju, to je naša opšta politika - rekao je Dartmaut u intervjuu za "Večernje novosti".

Taj britanski političar, koji je i deseti erl od Dartmauta, smatra da proces proširenja Unije treba da se zaustavi, jer je Velika Britanija suočena sa velikim zahtevima imigracije zbog toga što se iz te zemlje uzima veliki novac za kohezione fondove, koji odlazi novim nerazvijenim članicama i da će, daljim prijemom, situacija postati još gora.

- Kada bi Srbija bila naseljena koliko i Engleska, ne bi imala sedam, već 30 miliona stanovnika. Između 1997. i 2007. godine, imigracija je kod nas porasla za čak 4,4 miliona. Trenutno, u Englesku svake godine uđe više ljudi nego što ih je ukupno ušlo u periodu od 1066. do 1950. godine - rekao je Dartmaut, dodajući da se njegova stranka zalaže da Velika Britanija izađe iz EU i da je Srbija dobrodošla da zauzme mesto Britanije u Uniji.

(Telegraf.rs / Izvor: Večernje novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • bojan

    31. mart 2013 | 10:15

    Svaka ti cast. Slzem se sa covekom u potpunosti

  • Dejan

    31. mart 2013 | 11:02

    Da hocete to da sprecite vi bi ste sprecili kao i usa..ali nema ko da prodaje pljeke i pere klonje za 600funti...Tako da ne kaki previse...ekonomiji kao sto je vasa takva radna snaga treba..Svasta bi ti ja rekao jos al cu da budem kulturan...Podavili ste milione australijanaca pokupili zlato i sad glumite gospodu...Da se razumemo bio sam u londonu,prelep je grad,englezi su divni ljudi,zabavni, srdachni ali brate nemoj da njash...

  • Zullu

    31. mart 2013 | 10:46

    Ovog čoveka za predsednika!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA