Vučić: Ne vidim rešenje za Kosovo, grčevito ga tražimo!

- Srbija mora da pokuša da dobije datum za početak pregovora s EU i da bude spremna na teške kompromise, ali nikako ne može da prihvati svoje ukidanje - kaže vicepremijer

  • 36

Prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić kaže da Srbija mora da pokuša sve da dobije datum i da je spremna i na teške kompromise.

Predsednik Srpske napredne stranke i vicepremijer Aleksandar Vučić izjavio je za "Novosti" da je osma runda dijaloga u Briselu bila veoma mučna i da državno rukovodstvo sada razmatra redosled daljih koraka.

On je, odmah posle sastanka državnog vrha održanog po dolasku srpske delegacije iz Brisela, poručio:

- U ovom trenutku zaista ne vidim rešenje, ali ga grčevito tražimo. Srbija mora da pokuša da dobije datum za početak pregovora s EU i da bude spremna na teške kompromise, ali nikako ne može da prihvati svoje ukidanje.

MRKIĆ: TEŠKO DO DATUMA BEZ DOGOVORA!

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivan Mrkić kaže da su šanse za kompromis u dijalogu s Prištinom male i da ne veruje da će bez tog sporazuma Srbiji biti dat datum za početak pregovora s EU.

- Videćemo šta će reći članice EU, ali mislimo da, u odsustvu sporazuma sa Prištinom, Evropska komisija neće formulisati pozitivnu preporuku da Srbija u junu dobije datum za otpočinjanje pregovora o članstvu u EU - rekao je ministar spoljnih poslova.

Mrkić je ocenio da u dijalogu Beograda i Prištine još ima mogućnosti za kompromis, ali da su šanse za to male.

- Još postoji mogućnost da dođe do kompromisa, iako su razlozi za optimističnu varijantu uglavnom slabašni - naveo je on.

Mrkić je napomenuo da Srbija ne odustaje od svoje strategije.

- Strategija ostaje ista - ne odustajemo od evrointegracija, a ni od našeg Kosova i Metohije - kazao je šef srpske diplomatije.

(D. Z. / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sandzo

    3. april 2013 | 17:15

    Trazi,trazi pa ces naci ali samo u priznanju cinjenice da je Kosovo suverena drzava. Ko ne veruje nemoj da nosi pasos na Kosovo pa nek prodje.

  • SRBA

    3. april 2013 | 16:32

    Resenje je svu policiju i specijalce za noc na kosovo i da ih vratimo u albaniju odakle su i dosli.

  • dalibor

    3. april 2013 | 16:56

    Aman ljudi jel vi citate nase komentare? Ne treba nikakav kompromis ne treba nikakav pocetak razgovora za EU! EU je Nemacka a mi necemo da budemo nemacki robovi! Suler je to sto ste sinoc uradili! Gotovo je!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA