Montgomeri: EU se loše odnosi prema Srbiji

- Ako izabere bilo koju od dve opcije, bilo da prihvati ultimatum tipa "uzmi ili ostavi" ili ga odbije, to će gotovo sigurno podeliti Vladu, SNS i zemlju kao celinu - rekao je bivši ambasador SAD u Beogradu Vilijam Montgomeri

  • 9

Bivši ambasador SAD u Beogradu Vilijam Montgomeri izjavio je da je Evropska unija dovela Srbiju pred nemoguć izbor, jer bilo koju od dve opcije da izabere, to će gotovo sigurno podeliti Vladu, najveću vladajuću stranku i zemlju kao celinu.

- Ako izabere bilo koju od dve opcije, bilo da prihvati ultimatum tipa "uzmi ili ostavi" ili ga odbije, to će gotovo sigurno podeliti Vladu, SNS i zemlju kao celinu. To ne bi trebalo da bude način na koji se EU ponaša prema jednoj budućoj članici - rekao je Montgomeri.

On je za "Blic" istakao da nema apsolutno nikakve izvesnosti da će Srbija u doglednoj budućnosti biti pozvana da pristupi EU, čak i ako dobije datum za početak pregovora sa EU, za koji ocenio da je potpuno proizvoljan i da služi samo kao sredstvo pritiska u pregovaračkoj taktici. Montgomeri je istakao da je, nažalost, američka Vlada nastavila svoju dugogodišnju politiku potpune podrške Prištini.

Na pitanje da li je predsednik Srbije Tomislav Nikolić proevropski orijentisan, Montgomeri je izrazio uverenje da Nikolić hoće da Srbija bude u potpunosti prihvaćena članica EU.

- On je, međutim, veoma principijelan čovek i neće pristati ni na šta za šta lično ne veruje da je u interesu Srbije - rekao je Montgomeri.

(Telegraf.rs / Izvor: Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nidza

    6. april 2013 | 13:09

    Боктемазо, па је л' мора Американац да нам нацрта шта нам раде???

  • Srbenda

    6. april 2013 | 13:59

    E,ko nam vodi državu,debil do debila,plaćeni izdajnici... Umesto da se okrenu Rusiji a,ove odjebu jednom za svagda. Koja crna Eu! To je zlo za Srbiju.

  • Nislija

    6. april 2013 | 14:56

    Rusija je sreca,naoruzavali slovence da nas napadnu.zivela braca rusi i niko drugi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA