DIPLOMATSKA OFANZIVA: Dačić smekšao Francuze, Nemci i dalje zatežu

Predsednik Vlade Srbije je tokom nedavne posete Parizu uspeo da ublaži stav Francuske o pregovorima o južnoj srpskoj pokrajini, ali Nemačka i dalje ne popušta

  • 2

Premijer Srbije Ivica Dačić je u više kontakata i tokom nedavne posete Parizu uspeo da smekša stav Francuza o pregovorima o Kosovu.

- Dačić će u Brisel otputovati kada se dogovor postigne, i to na potpisivanje sporazuma. Francuska sada smatra da Srbiji treba izaći u susret, ali, s druge strane, Nemačka i dalje ne popušta. Nadamo se da će u narednih nekoliko dana do dogovora ipak doći - navodi izvor "Kurira".

Premijer Dačić potvrdio je da zasad neće biti nastavka pregovora jer još nije postignut prihvatljiv sporazum.

- Želimo održivo rešenje, ali ne po svaku cenu. Tražimo poboljšanje dogovora u ključnim oblastima, i o tome ćemo razgovarati narednih dana. Zaslužili smo datum čak i ako se ne postigne sporazum s Prištinom - rekao je Dačić. Na pitanje da li će ići na novu rundu pregovora, odgovorio je:

- Kako trenutno stoje stvari, ne, jer nismo došli do trenutka kada treba da nastavimo razgovore. U Brisel bi se išlo ili na nastavak razgovora ili na potpisivanje sporazuma. Da li će se to desiti, teško je reći u ovom trenutku.

(Telegraf.rs / Izvor: Kurir)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA