STEFANOVIĆ: Sporazum sa Prištinom za 10 dana

- Mi iz Demokratske stranke nećemo podmetati nogu kao što su oni nama radili, nego ćemo pokušati da zaštitimo interes Srbije i njenu budućnost - rekao je bivši šef pregovaračkog tima u dijalogu sa Prištinom

  • 6

Bivši šef pregovaračkog tima u dijalogu sa Prištinom Borislav Stefanović rekao je da će vlast u Srbiji za deset dana ipak postići sporazum s Prištinom.

- Mi (DS) nećemo podmetati nogu kao što su oni nama radili, nego ćemo pokušati da zaštitimo interes Srbije i njenu budućnost - rekao je Stefanović za televiziju "Pink".

On je naveo da je neozbiljno što nema odgovora u kojoj su fazi trenutno pregovori, ali je dodao da je ovo jedna pauza, u okviru koje pokušavaju dve strane ipak da dođu do nekog sporazuma.

- Smatramo da ako postoji ikakav način u narednih sedam do 10 dana da se poboljšaju stvari, da se pojačaju prava i ovlašćena Srba na Kosovu i Metohiji, mi to podržavamo - kazao je Stefanović.

On je naveo da premijer Srbije Ivica Dačić sada lansira priču da će novi posrednik u dijalogu Beograda i Prištine biti evropski komesar za proširenje Štefan File umesto visoke predstavnice EU Ketrin Ešton.

- File može biti posrednik, ali će oni ponovo pričati o tehničkim stvarima, ponovo se spušta nivo pregovora, a vlast (u Srbiji) insistirala je da se priča o krupnim stvarima, o statusu (Kosova) - rekao je Stefanović.

Povodom optužbi Srpske napredne stranke o separatizmu zbog najave pokrajinskog premijera Bojana Pajtića o usvajanju deklaracije o zaštiti prava Vojvodine, Stefanović je kazao da je to zlouptreba i teške reči koje su iskorišćene protiv DS i da deklaracija "ne sadrži ni traga separatizma".

- Sve u tekstu (deklaracije) potpuno je zasnovano na zakonu i Ustavu, apsolutno nema nikakvog separatizma. Jako je štetno za atmosferu u našoj zemlji što su se takve reči pokrenule, neke vrlo niske strasti i pokušaji da se maksimalno diskredituju politički protivnici - rekao je Stefanović.

On je naveo da potezom Bojana Pajtića nije naneta politička šteta DS, ali da je moguće da je taj potez sa deklaracijom došao u lošem momentu.

- Razumna je odluka da se obave dodatne konsultacije o deklaraciji u kojoj nema ništa sporno, štetno, protivzakonito i ne vidim zašto je to iskorišćeno da se ruši pokrajinska vlast koja je legitimna - rekao je Stefanović.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • lipa

    14. april 2013 | 12:56

    ne gotivim nijednu pol. partiju jer su sve sramotne ali sns je najsramnija stranka... seljacki su podmetali nogu svaki put ds-u a sada kada im to ds radi oni se bune... S R A M N I Jedino im Vucic mnogo vredi

  • shegi

    14. april 2013 | 14:24

    Ne vredi im ni Vučić! On je birao ekipu sa kojom će da radi.

  • русија

    14. april 2013 | 14:44

    који црни споразум??? склапамо споразуме са полу дивљим терористима

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA