Nove pregovore će voditi Štefan File?

Šefica diplomatije EU Ketrin Ešton završila je sa ulogom posrednika u pregovorima Beograda i Prištine, a komesar za proširenje EU je za tu ulogu od ranije zainteresovan. "To jednostavno nije istina", kaže File

  • 6

Novi posrednik u pregovorima Beograda i Prištine mogao bi da bude komesar za proširenje Evropske unije Štefan File.

Kako piše dnevni list "Blic", pozivajući se na diplomatske izvore, šefica diplomatije EU Ketrin Ešton završila je sa ulogom posrednika u pregovorima Beograda i Prištine, a File je za tu ulogu od ranije zainteresovan.

Međutim, portparol evropskog komesara za proširenje demantovao je da bi File mogao preuzeti posredničku ulogu u dijalogu Beograda i Prištine.

- To jednostavno nije istina - kazao je Peter Stano.

Podsetimo, premijer Srbije Ivica Dačić rekao je u subotu u intervjuu listu "Danas" da će Beograd nastaviti pregovore s Prištinom, ako treba i bez posrednika, jer nema drugog načina za rešenje kosovskog problema.

(Telegraf / Izvori: Blic, Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • jery

    14. april 2013 | 06:55

    Opet neki šarlatani iz one propale EU?! A gde su Rusi? Zovite Ruse!

  • Traktor

    14. april 2013 | 01:48

    A sta kazete na to da Sergej Lavrov ili Dmitry Medvedev budu posrednici? Zasto EU , ciji mi nismo clanovi , ima da se mesa u unutrasnje poslove Republike Srbije? Trazite da se pregovori vrate pod okrilje UN ili odbite da pregovarate sa okupatorima.

  • русија

    14. april 2013 | 02:46

    све бољи од бољега

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA