PREMIJER: Rumunija će priznati Kosovo?

Premijer Rumunije je rekao da ta zemlja treba da ide "zajedno sa evropskom porodicom" kad je reč o priznavanju nezavisnosti Kosova

  • 6

Premijer Rumunije Viktor Ponta izjavio je da Rumunija treba da ide "zajedno sa evropskom porodicom" kad je reč o priznavanju nezavisnosti Kosova, prenosi novinska agencija Medijafaks.

Ponta je to izjavio povodom usvojene Rezolucije Evropskog parlamenta o Kosovu, u kojoj se pozivaju članice EU koje do sada nisu priznale nezavisnost Kosova da to učine.

Kancelarija za štampu Vlade Rumunije nije prenela ovu izjavu premijera, pa se može pretpostaviti da je on to rekao odgovarajući na pitanje novinara. Ministarstvo spoljnih poslova nije reagovalo.

Predsednik Trajan Basesku, u čijoj je nadležnosti spoljna politika Rumunije, često je ponavljao da Rumunija neće priznati nezavisnost Kosova, jer to nije u skladu sa Međunarodnim pravom.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marina Marković

    19. april 2013 | 11:09

    Onda vas sve treba proterati iz Vojvodine pa da dozivite istu sudbinu kao i srbi sa Kosova..Ovde u Srbiju svako ko dodje zeli parce,e pa ne moze vise dosta je bilo...

  • Xxx

    19. april 2013 | 11:05

    Rumunska g...na

  • Nijazi Kuqi

    19. april 2013 | 13:19

    U ponedeljak, ali posle Slovacke. Oni su se ipak prvi najavili. Ne znam zaso su cekali do sada, ali znao sam da ce nas Srbija priznati pre njih.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA