NATO: Bez Tačijevih snaga na severu Kosova

- Sporazum predstavlja korak napred za regionalni mir i stabilnost i daje novi impuls za evroatlantsku integraciju regiona - kaže generalni sekretar NATO

  • 6

Srpska strana dobila garancije NATO da kosovske bezbednosne snage neće moći da dolaze na sever Kosova.

U prisustvu Ketrin Ešton, srpska strana dobila je garancije NATO da kosovske bezbednosne snage neće moći da dolaze na sever Kosova, osim u slučaju prirodnih katastrofa kada im je za ulazak potrebna saglasnost NATO i lokalne srpske zajednice.

Podsećamo, premijeri Srbije i Kosova Ivica Dačić i Hašim Tači uputili su se, zajedno s Eštonovom, u sedište NATO odmah nakon parafiranja sporazuma.

Generalni sekretar NATO Anders fon Rasmusen izjavio je da sprazum predstavlja korak napred i da je NATO spreman da podrži njegovu implementaciju.

- Sporazum predstavlja korak napred za regionalni mir i stabilnost i daje novi impuls za evroatlantsku integraciju regiona - napisao je on na svom Tviter nalogu.

Rasmusen je naveo da će "NATO nastaviti da obezbeđuje bezbednost na Kosovu kao i dosad i da je spreman da podrži budući sporazum u okviru sadašnjeg mandata UN.

On je izrazio zadovoljstvo činjenicom da je NATO doprineo zaključivanju ovog, kako je rekao, "istorijskog sporazuma".

(Telegraf / Agencije)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Neli

    19. april 2013 | 20:23

    Ili ste mozda poslije pet godina skroz daleko...daleko...

  • Mitar

    19. april 2013 | 21:13

    Dodjite, dodjite i to sto pre. Mi volimo da vi dodjete i da vas srdacno docekamo, da se zezamo i druzimo kako dolikuje pravim komsijama.

  • djole

    19. april 2013 | 23:17

    Kosovar možete da dođete nakon pet godina, ali ipak razmislite malo nikada se nezna šta može da vas dočeka nakon pet godina. Ili misliš da samo vi imate oružje?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA