PRVI SUSRET: Nikolić i Josipović 1. juna u Makedoniji?

Dvojica državnika pozvani su na Samit predsednika država Procesa za saradnju u jugoistočnoj Evropi i na Forum "Dijalog civilizacija", ali još uvek nisu potvrdili dolaske

  • 2

Predsednici Srbije i Hrvatske Tomislav Nikolić i Ivo Josipović mogli bi se prvi put sresti početkom juna u Makedoniji, gde su pozvani da učestvuju na dva događaja od regionalnog značaja.

Kako su rekli u kabinetu predsednika Makedonije Ðorđa Ivanova, 1. juna će u Ohridu biti održan Samit predsednika država Procesa za saradnju u jugoistočnoj Evropi, a 2. juna u susednoj Strugi Forum "Dijalog civilizacija".

- Predsednici Nikolić i Josipović pozvani su da učestvuju na ovim skupovima, ali njihovo prisustvo još treba da bude potvrđeno - dodaju u kabinetu makedonskog predsednika.

Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić rekao je tokom posete Zagrebu, da bi prvi susret dvojice predsednika mogao biti u Makedoniji, a da će se zatim Nikolić i Josipović videti u Zagrebu 1. jula, na svečanosti povodom prijema Hrvatske u EU.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • The X Files

    30. april 2013 | 19:47

    Dobro je .Ja sam mislio da ce sastati u sledecem zivotu.

  • русија

    1. maj 2013 | 15:05

    нек се састану у недођији

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA