Saradnja Srbije i Velike Britanije u sportu i obrazovanju

Državni sekretar Nenad Borovčanin i prof. Mića Jovanović su u Londonu sa britanskim predstavnicima razgovarali o unapređenju srpskog sporta i obrazovanja

  • 0

Prof. dr Mića Jovanović i državni sekretar Ministarstva omladine i sporta Nenad Borovčanin, kao funkcioneri SPS-a, posetili su London gde im je glavni cilj bio da unaprede saradnju Srbije i Velike Britanije u oblasti sporta i obrazovanja, kao i da razmene iskustva studenata i sportista.

Oni su se tokom jučerašnjeg dana sastali sa Polom Džadžom, koji je predsednik Britansko-srpske privredne komore, kao i sa Sebastijanom Kouom, koji je istakao spremnost da pomogne restrukturiranju srpskog sporta i primeni novih znanja i iskustava aktuelnih u svetu.

Borovčanin je istakao da će Kou podržati naše aktivnosti u prevenciji nasilja na sportskim tribinama, jer su bezbednost i sigurnost jedan od preduslova da na sportske priredbe dolaze deca, mladi i stari, i da se lepo osećaju.

- Britanski eksperti u rešavanju problema sa huliganima biće nam od izuzetnog značaja, jer su oni sinonim za uspešno rešavanje tog problema. Preneli  smo mu pozdrave našeg premijera Ivice Dačića i poziv da bude gost Srbije, što je sa zadovoljstvom prihvatio. Takođe smo mu preneli pozdrave predsednika Atletskog saveza Srbije Veselina Jevrosimovića i poziv da poseti Srbiju - rekao je Borovčanin.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA