IZVINJENJE TANJUGA: Nataša Mićić nije najskuplji poslanik

Kako poslanica LDP-a nijedan dinar u prethodnoj godini nije potrošila na putne troškove na ime dolaska na zasedanja, niti za putovanja u inostranstvo, njeni ukupni bruto troškovi nisu ni približni "najskupljem" poslaniku

  • 4

Nakon što je na Tanjugu objavljeno da je Nataša Mićić najviše koštala skupštinski budžet, agencija se javno izvinila poslanici LDP-a, objavivši ispravku prema kojoj je Mićićeva u Skupštini Srbije u 2012. godini na ime plate i paušala primila nešto više od 1,3 miliona dinara u neto iznosu, na osnovu čega je procenjeno da je na 92. mestu po zaradi od ukupnog broja poslanika.

Pogrešno su interpretirani i podaci vezani za poslanika Kenana Hajdarevića.

Greška se dogodila nakon što su podaci o ukupnim troškovima poslanika greškom izvučeni samo iz jedne tabele godišnjeg izveštaja, a ona nije obuhvatila putne troškove na ime dolaska na skupštinska zasedanja, kao ni putne troškove i dnevnice u inostranstvu.

Druge tabele pokazuju da poslanici iz unutrašnjosti, koji umesto paušalanog iznosa od 35.000 dinara za zakup stana, koliko dobija Mićićeva, korišćenjem hotela ili naplatom naknada za putne troškove mnogo više koštaju Skupštinu.

Kako poslanica LDP-a nijedan dinar u prethodnoj godini nije potrošila na putne troškove na ime dolaska na zasedanja, niti za putovanja u inostranstvo, njeni ukupni bruto troškovi nisu ni približni "najskupljem" poslaniku.

Takođe, ni poslanika LDP-a Kenana Hajdarevića nema u delu troškovnika koji se odnose na službena putovanja u zemlji ili inostranstvu, pa ni on nije u vrhu najskupljih poslanika kako je to objavljeno ranije.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • русија

    3. maj 2013 | 20:22

    јесте или није... па јесте овај није

  • SRBA

    3. maj 2013 | 20:27

    NISTA SRBIJI NE IDE BOLJE,DOK JE PRAVOSUDJE I LAKO IZDRZAVANJE KAZNI JOS OVAKO ZIVECE I LOPOVLUK,KOME JE ODUZETA IMOVINA?

  • MLP

    3. maj 2013 | 21:45

    2,6 ILI 1,3 MILIONA, svejedno, OPET JE MNOGO!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA