DAČIĆ O AMFILOHIJU I ATANASIJU: Čime je Bog zaslužio da ga ovakvi predstavljaju?

- Ponekad se zaista zapitam čime je to naš dragi Bog zaslužio da ga ovakvi predstavljaju na zemlji - rekao je premijer Srbije, komentarišući poruke upućene sa skupa u Beogradu

  • 24

Premijer Srbije Ivica Dačić ocenio je izjave pojedinih predstavnika SPC, na mitingu održanom u Beogradu, kao neuobičajen i neprimeren gest prema državi u kojoj crkva i vlast imaju potpuno odvojene zadatke.

- Ponekad se zaista zapitam čime je to naš dragi Bog zaslužio da ga ovakvi predstavljaju na zemlji - rekao Dačić, koji je u poseti SAD.

Dačić je poručio da niko ne osporava Srpskoj pravoslavnoj crkvi da iznosi svoje mišljenje o potezima vlasti, ali da nije legitimno da crkva upućuje otvorene pretnje državnim organima.

- Niko ne osporava pravo SPC i bilo kome drugom da ističe svoje stavove, ali niko nema prava da bilo kome preti i da se ponaša kao u vreme inkvizicije - poručio je premijer.

Dačić je naveo i da je zgrožen retorikom koja se pojavila.

- To nije Srbija 21. veka. Želimo da Srbija ide napred, branimo srpski narod gde god on živi. Ovakve poruke samo su vraćanje unazad - ocenjuje Dačić.

(Telegraf.rs / Beta)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • сердар јоле

    10. maj 2013 | 20:37

    Бошњаче, иди коментариши твоје хоџе, Зукорлића и остале, стави попове нама Србима! Река би чоек да сте ви и ваше хоџе злато! Бјежи!

  • Pristevac

    10. maj 2013 | 19:17

    Samo ti nemoj da nas branis,preko 24 godine ste na vlasti i vidim sto ste nas odbranili

  • Makrijan

    10. maj 2013 | 19:36

    Naravno da SPC ne treba "da se ponasa kao u vreme inkvizicije" jer, gle cuda, inkvizicija nikada nije ni postojala u Pravoslavnoj crkvi... ali ipre ce biti da ne treba ni Vlada da se ponasa kao u vreme Rezolucije Informbiroa sto je svima veoma uocljivo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA