DINKIĆ: Đilas 2014. neće voditi Beograd!

- Umesto da terate investitore, Đilas treba da ih privuče, da stavi u funkciju hotel "Jugoslavija" i da naplati udeo Beogradu od poreza na zarade - kazao je Dinkić, i poručio da će Đilas porez na imovinu naplatiti građanima na Starom gradu, ali ne i na Dedinju, gde žive najbogatiji

  • 5

Tokom skupštinske rasprave o izmeni poreskih zakona, ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić indirektno je najavio mogućnost smene gradonačelnika Beograda Dragana Đilasa, inače predsednika opozicione Demokratske stranke.

U DS-u su na te navode odgovorili da je reč o političkom obračunu Dinkića protiv Đilasa.

Na brojne kritike šefa poslaničke grupe DS-a Borislava Stefanovića o zaduživanju Vlade i izostanku reformi, Dinkić je kazao da DS nema pravo da drži lekcije kako sprovoditi reforme.

- Nemate vi pravo da o tome govorite, vi koji niste nikakve reforme sporovodili u prethodnih pet godina, ni u Republici, niti u Beogradu - poručio je Dinkić tokom rasprave o setu poreskih zakona u Skupštini Srbije.

Dinkić je rekao da je Beograd najzaduženiji grad u Srbiji i da Đilas nije ugovorio nijedan projekat.

- Ne može Beograd da se razvija tako što će imati takse i korupciju. Zašto hotel "Jugoslavija" stoji 10 godina? Gde su veliki kapitalni projekti, gradski prevoz? Da li vam tu smeta možda republička vlada? - upitao je Dinkić DS.

Ministar je naveo da je pored republičkih javnih preduzeća potrebno restrukturirati i gradska komunalna preduzeća u Beogradu.

- Umesto da terate investitore, Đilas treba da ih privuče, da stavi u funkciju hotel "Jugoslavija" i da naplati udeo Beogradu od poreza na zarade - kazao je Dinkić, i poručio da će Đilas porez na imovinu naplatiti građanima na Starom gradu, ali ne i na Dedinju, gde žive najbogatiji.

Borislav Stefanović je kazao da je inspirativno kad SNS priča o pozorištu i da je malo iznenađen grubošću Dinkićevih reči i povećanim emocijama. Naveo je da slučaj "Agrobanke" i "Razvojne banke Vojvodine" treba prepustiti tužilaštvu, ali da treba ispitati i kako su kredite davali "Poštanska štedionica" i "Komercijalna banka".

Stefanović je naveo da je Vlada samo ove godine zadužila Srbiju za 1,5 milijardi evra, a od početka mandata za više od četiri milijarde evra, dok se prethodna vlada za četiri godine zadužila sedam milijardi evra.

- Nije zgodno da pričate o lojalnosti jer ste vi u Vladi s ljudima koji su vam nosili robijašku unifromu - poručio je Strefanović ministru finansija.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Čika Kure

    24. maj 2013 | 18:55

    Mene baš zanima gde ćeš ti mladiću 2014. uzimati časove klavira...

  • Violeta Petrovic

    24. maj 2013 | 21:56

    Dinkic je obmanuo i ojadio narod vise puta nema prava nikog da kritikuje,najgori je na politickoj sceni

  • MilanCh

    24. maj 2013 | 21:33

    A Dinkic ima amneziju i nije deceniju u vlasti. Sto se ne preispita sta je do sada uradio i koliko je puta slagao narod?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA