STANIŠIĆ: Dokazana moja stvarna uloga

- Ono što je meni najbitnije jeste da sam srećan zbog sadržaja same presude, ali pre svega zbog moje porodice i svih prijatelja i saradnika, koji su me svih ovih deset godina podržavali i pomogli da dokažem kakva je bila moja stvarna uloga u teškim vremenima koja su iza nas - kaže bivši načelnik Službe državne bezbednosti

  • 2

Jovica Stanišić kaže da je srećan zbog sadržaja oslobađajuće presude pred Tribunalom u Hagu i zbog toga što je "sudija stvatio suštinu slučaja".

Bivši načelnik Službe državne bezbednosti Jovica Stanišić i komandant Jedinice za specijalne operacije te službe Franko Simatović stigli su oko 11.30 u Beograd.

Oni na aerodormu nisu davali izjave novinarima.

Srećan sam! I veoma umoran. Osećam se iscrpljeno. Dve noći nisam oka sklopio, noć pre čitanja presude i onu iza njenog izricanja. Sve to se teško može objasniti jednostavnim rečima - rekao je Stanišić za "Večernje novosti".

- Biće vremena za široku priču. Ono što je meni najbitnije jeste da sam srećan zbog sadržaja same presude, ali pre svega zbog moje porodice i svih prijatelja i saradnika, koji su me svih ovih deset godina podržavali i pomogli da dokažem kakva je bila moja stvarna uloga u teškim vremenima koja su iza nas - dodao je Stanišić.

On posebno apostrofira jedan aspekt ovog slučaja, koji je po njemu bio i odlučujući da presuda bude oslobađajuća, odnosno da bude proglašen nevinim po svim tačkama optužnice.

- Veoma je bilo bitno što je sudija Alfonso Ori na najbolji mogući način shvatio suštinu ovoga slučaja, što ga je proučio možda bolje i od nas samih i onda je ovakva presuda bila samo logičan sled događaja - rekao je Stanišić.

Prema onome što "Novosti" saznaju, u roku od dve nedelje biće organizovan sastanak Stanišićevih i Simatovićevih advokata sa predstavnicima haškog tužilaštva na kome će pasti odluka hoće li se oni žaliti na presudu ili ne.

(Telegraf.rs / Izvor: Večernje novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Weber S

    1. jun 2013 | 07:43

    E sad jos samo da vidimo sta smo govorili tokom setnji sa Americkim obavestajcima pored Save?

  • Adnan Ajkunić

    1. jun 2013 | 14:04

    ...zaklela se zemlja raju da se tajne sve odaju a inspektorE Ozna sve Dozna

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA