Nikolić i Janukovič razmenili ordenje (FOTO)

Predsednik Srbije je ukrajinskog kolegu odlikovao Ordenom Republike Srbije na lenti za zasluge u razvoju i učvršćivanju miroljubive saradnje i prijateljskih odnosa, a zauzvrat dobio Orden Republike Ukrajine prvog stepena za lični doprinos razvoju međudržavnih odnosa

  • 3

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić i predsednik Ukrajine Viktor Janukovič razmenili su danas u Beogradu ordenje za zasluge i zalaganje u razvoju saradnje i prijateljskih odnosa.

Dvojica predsednika su jedan drugom uručila ordenje u Palati Srbija, gde je delegacija Ukrajine započela dvodnevu posetu Srbiji.

Nikolić je Janukoviča odlikovao Ordenom Republike Srbije na lenti za zasluge u razvoju i učvršćivanju miroljubive saradnje i prijateljskih odnosa Srbije i Ukrajine, a Janukovič Nikolića Ordenom Republike Ukrajine prvog stepena za lični doprinos razvoju međudržavnih odnosa.

Između Srbije i Ukrajine danas je potpisano šest sporazuma kojima se omogućava unapređenje saradnje u oblasti kulture, obrazovanja, turizma, infrastrukture.

Nikolić i Janukovič potpisali su, posle razgovora, zajedničku izjavu.

Ministar finansija i privrede Srbije Mlađan Dinkić i ministar infrastrukture Ukrajine Volodimir Kozak potpisali su Sporazum između Vlade Srbije i kabineta ministra Ukrajine o saradnji u oblasti turizma.

Ministar obrazovanja Žarko Obradović i njegov ukrajinski kolega Dmitro Tabačnik potpisali su Sporazum između dva Ministarstva o saradnji u oblasti obrazovanja.

Sporazum između Vlade Srbije i kabineta ministara Ukrajine o saradnji u oblasti karantina i zaštite bilja potpisao je ministar poljoprivrede Goran Knežević sa prvim zamenikom ukrajinskog ministra agrarne politike i hrane Bisjukom Ivanom Jurijovičem.

Sporazum između Vlade Srbije i kabineta ministara Ukrajine o saradnji u oblasti železničkog saobraćaja potpisali su resorni ministri Milutin Mrkonjić i Volodimir Kozak.

Ministri kulture dve zemlje, Bratislav Petković i Leonid Novohatko, potpisali su Program saradnje u oblasti kulture.

Memorandum o razumevanju i saradnji između Agencije za stran ulaganja i promciju izvoza Srbije i Državne agencije za investicije i upravljanje nacionalnim projektima Ukrajine potpisali su direktor SIEPA Božidar Laganin i načelnik ukrajinske agencije Vladislav Kaskiv.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA